Prajitura in forma de ochelari

Framanta faina cu untura/margarina, dupa care adauga galbenusurile si drojdia crescuta, incat sa obtii un aluat usor de framantat. Lasa-l la odihnit

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500 g faina
  • 150 g untura/margarina
  • 3 galbenusuri
  • 30 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar. Pentru umplutura: 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g mac sau nuca
  • gem de caise

Mod de preparare

Framanta faina cu untura/margarina, dupa care adauga galbenusurile si drojdia crescuta, incat sa obtii un aluat usor de framantat. Lasa-l la odihnit 10-15 minute. Intinde 3 dreptunghiuri din aluat si unge-i cu gem. Prepara umplutura in urmatorul fel: bate albusurile spuma tare, adauga zahar pudra si mac, sau nuca macinata. Imparte crema in 3. Ruleaza partea mai lunga a dreptunghiului uns cu gem, incat la mijloc sa ramana o dunga de 2-3 cm. Unge aceasta dunga cu 1/3 din crema. Repeta aceasta manevra cu toate cele 3 foi, dupa care unge ruladele cu ou si aseaza-le in tava, una langa cealalta. Coace-le in cuptorul preincalzit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori