Prajitura insiropata

Pentru blat se freaca galbenusurile cu uleiul, iar separats e bat albusurile spuma cu zaharul, apa si 2 linguri zeama de lamaie. Se adauga galbenusur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 30 ml apa rece
  • 50 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capuccino de ciocolata
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Pentru blat se freaca galbenusurile cu uleiul, iar separats e bat albusurile spuma cu zaharul, apa si 2 linguri zeama de lamaie. Se adauga galbenusurile, cacao si faina. Se amesteca bine, apoi se coace blatul in cuptor 30-35 de minute. Pentru sirop se pun la fiert toate ingredientele, apoi se adauga 2 fiole de esenta de rom. Pentru crema se freaca untul pana se topeste zaharul. Se insiropeaza foile apoi se toarna crema. Se topeste 250 g ciocolata de menaj cu 3-4 linguri de ulei, se pune glazura deasupra si se rade ciocolata alba.


Se lasa cateva ore la rece si apoi se serveste. Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Tiramisu Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc