Prajitura Joffre

Prajitura Joffre este o reteta de prajitura cu ciocolata, delicata, cu biscuiti fragezi. Este o prajitura potrivita pentru orice moment festiv sau de sarbatoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Joffre

Ingrediente

  • Pentru pregatirea a 25 de bucati:
  • LANGUES DES CHATS: -95g zahar pudra (se poate si tos)
  • 120g faina
  • 120ml frisca lichida
  • 3 albusuri
  • 25g zahar pentru albus.
  • CREMA GANAJ:
  • 200g frisca lichida
  • 200g ciocolata
  • esenta rom.
  • DECOR: 200g ciocolata
  • putin ulei

Mod de preparare

LANGUES DES CHATS:

LIMBI DE PISICA: 95g zahar, (se amesteca cu), 120ml frisca lichida pana se topeste zaharul. apoi se amesteca faina pana se omogenizeaza.

Intre timp se bat 3 albusuri cu 25g zahar pana se topeste apoi se amesteca cu compozitia de mai sus. Se toarna pe hartie de copt ca niste nasturi cu diametru cam 2 cm se coace la 200 grade.

CREMA GANAJ:

Frisca si ciocolata se amesteca se pune pe foc se incalzeste pana aproape de fierbere. Se lasa la racit (in frigider). Cand s-a racit se mixeaza pana se deschide la culoare si- si mareste volumul si se adauga romul. Nastureii se intorc si cu duiul se toarna crema inalta cam de 4-5 cm.(se taie cu cutitul sa se desprinda) Se pune alt nasturel deasupa. Se lasa la frigider sa se raceasca bine.

DECOR: Cand s-a intarit crema bine se topeste ciocolata care se subtiaza cu putin ulei (sa nu fie fierbinte)si se glaseaza prajitura.


Pofta buna! Reteta Prajitura Joffre a fost propusa de natasha pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci