Este o prajitura speciala, deoarece in fiecare an, fetita mea o cere sa o facem pentru Mos Craciun. Prajitura care este pusa an de an, sub bradut.
Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul (cele 6 linguri) si cu amoniacul stins in laptele caldut (6 linguri). Se adauga untura, dupa care se incorporeaza si faina (500 gr). Se framanta pana se obtine un aluat omogen din care se coc 3 foi pe dosul tavii de cuptor unsa cu ulei. Pentru crema, se amesteca intr-o oala, cele 3 linguri de faina cu 400 gr de zahar si se pune cate putin din cei 500 ml de lapte, pentru a nu se face cocoloase. Dupa omogenizare, se adauga restul de lapte si se pune la fiert crema pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu un pachet de margarina (250 gr), se adauga coaja razuita de la lamaie si o parte din zeama, in functie de cat de acrisoara ne place crema. Cu aceasta crema se umple cele 3 foi si se lasa sa se inmoaie pana a doua zi, dupa care se pudreaza si se serveste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii