Este o prajitura speciala, deoarece in fiecare an, fetita mea o cere sa o facem pentru Mos Craciun. Prajitura care este pusa an de an, sub bradut.
Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul (cele 6 linguri) si cu amoniacul stins in laptele caldut (6 linguri). Se adauga untura, dupa care se incorporeaza si faina (500 gr). Se framanta pana se obtine un aluat omogen din care se coc 3 foi pe dosul tavii de cuptor unsa cu ulei. Pentru crema, se amesteca intr-o oala, cele 3 linguri de faina cu 400 gr de zahar si se pune cate putin din cei 500 ml de lapte, pentru a nu se face cocoloase. Dupa omogenizare, se adauga restul de lapte si se pune la fiert crema pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu un pachet de margarina (250 gr), se adauga coaja razuita de la lamaie si o parte din zeama, in functie de cat de acrisoara ne place crema. Cu aceasta crema se umple cele 3 foi si se lasa sa se inmoaie pana a doua zi, dupa care se pudreaza si se serveste.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii