Prajitura Linzer

Prajitura Linzer este o prajitura de casa delicioasa, cu gem, ce se prepara cu precadere in sezonul rece.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura Linzer

Ingrediente

  • 150g unt
  • 250g faina
  • 150g zahar pudra
  • 100g nuci prajite
  • 1 ou
  • arome (vanilie
  • lamaie
  • scortisoara
  • pudra de cuisoare)
  • 10g praf de copt
  • 300g gem de coacaze

Mod de preparare

Untul se amesteca cu zaharul. Faina cernuta si praful de copt se amesteca, se adauga nucile macinate, oul si aromele. Aluatul se lasa la rece la frigider, apoi se imparte in 4. Din 3/4 din aluat se intinde o foaie care se pune in forma detasabila (diametru 22cm) si peste ea se pune gemul de coacaze.

Din restul de aluat se formeaza fasii care se pun in forma de gratar peste marmelada, facandu-se de asemenea si o margine. Se unge cu ou pe margine si se pun fasii de migdale. Se coace 40-45 min. la 190 grade.


Pofta buna! Reteta Prajitura Linzer a fost propusa de crisa78 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori