Turnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul si mierea. Framamntam bin
Turnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul si mierea. Framamntam bine, intre timp incorporam laptele. Obtinem un aluat usor de intins pe care il impartim in 6 parti. Intindem aluatul pe hartie de copt presarata cu faina si il punem pe tava intoarsa. Il coacem in cuptorul pre-incalzit 5-8 minute. Coacem astfel 6 foi si le lasam la racit. Pentru crema ingrosam laptele la foc mic. Frecam untul, adaugam laptele, nucile maruntite si romul diluat in putina apa. Punem prima foaie pe o suprafata si turnam 1/6 din crema. Pozitionam deasupra a doua foaie si turnam din nou crema si continuam tot asa. Pe ultima foaie ungem crema si presaram cu praf de cacao.
Alte retete de prajituri recomandate
Fursecuri
Prajitura cu mere
Placinta cu branza
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii