Turnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul si mierea. Framamntam bin
Turnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul si mierea. Framamntam bine, intre timp incorporam laptele. Obtinem un aluat usor de intins pe care il impartim in 6 parti. Intindem aluatul pe hartie de copt presarata cu faina si il punem pe tava intoarsa. Il coacem in cuptorul pre-incalzit 5-8 minute. Coacem astfel 6 foi si le lasam la racit. Pentru crema ingrosam laptele la foc mic. Frecam untul, adaugam laptele, nucile maruntite si romul diluat in putina apa. Punem prima foaie pe o suprafata si turnam 1/6 din crema. Pozitionam deasupra a doua foaie si turnam din nou crema si continuam tot asa. Pe ultima foaie ungem crema si presaram cu praf de cacao.
Alte retete de prajituri recomandate
Fursecuri
Prajitura cu mere
Placinta cu branza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii