Prajitura Marlenka

Turnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul si mierea. Framamntam bin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 70 dkg faina
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 10 dkg unt
  • 25 dkg zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingurita otet
  • 2 linguri miere
  • 1
  • 5 dl lapte
  • Pentru crema:
  • 30 dkg unt
  • 45 dkg lapte gros
  • 10 dkg nuca macinata
  • Aroma de rom
  • Pentru decor:
  • cacao

Mod de preparare

Turnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul si mierea. Framamntam bine, intre timp incorporam laptele. Obtinem un aluat usor de intins pe care il impartim in 6 parti. Intindem aluatul pe hartie de copt presarata cu faina si il punem pe tava intoarsa. Il coacem in cuptorul pre-incalzit 5-8 minute. Coacem astfel 6 foi si le lasam la racit. Pentru crema ingrosam laptele la foc mic. Frecam untul, adaugam laptele, nucile maruntite si romul diluat in putina apa. Punem prima foaie pe o suprafata si turnam 1/6 din crema. Pozitionam deasupra a doua foaie si turnam din nou crema si continuam tot asa. Pe ultima foaie ungem crema si presaram cu praf de cacao.
Alte retete de prajituri recomandate

Fursecuri

Prajitura cu mere

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori