Prajitura Maya cu mere si crema de branza

Aceasta reteta de prajitura cu mere si crema de branza este absolut delicioasa. Se prepara foarte usor si poate fi servita sub forma de tort.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Maya cu mere si crema de branza

Ingrediente

  • 750 g mere curatate si feliate pe razatoarea pentru castraveti
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 80 g zahar pudra
  • 450 ml suc de mere
  • 100 g brinza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • un pan di spagna (pandispan) facut din: 4 oua mari
  • 130 g zahar
  • 130 g faina
  • extract de vanilie. Cantitatile sint pentru o forma rotunda de tort
  • cu diametrul de 26 cm.

Mod de preparare

Pandispanul:

Galbenusurile si zaharul se freaca pe baie de aburi, pina se ingroase. Se adauga vanilia si se ia crema de pe foc. In ea se incorporeaza faina si apoi si albusurile batute spuma tare, amestecind usor. Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si presarata bine cu faina si se coace pandispanul cam 25 minute la 160 grade C.

Merele se curata si feliaza cu ajutorul razatoarei pentru castraveti. Praful de budinca impreuna cu 50 g zahar se dizolva in sucul de mere si se pune totul la fiert, amestecind continuu. Cind a dat in clocot se adauga merele si se mai lasa sa fiarba 2 minute. Pandispanul se taie pe jumatate, se pune prima felie in forma de tort, se acopera cu crema de mere si se lasa la frigider 2 ore pina se intareste crema. Se acopera totul cu jumatatea ramasa a pandispanului.

Brinza de vaci se freaca bine cu 3 linguri de zahar pudra (cele 30 g ramase). Se bate frisca lichida pina se intareste si se incorporeaza in amestecul de brinza. Cu aceasta crema se acopera prajitura.


Pofta buna! Reteta Prajitura Maya cu mere si crema de brinza a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide