Prajitura mozaic

Timp de 30 de minute se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga nucile macinate, pesmetul si zeama de la o lamiie. Se amesteca totul cu 3 albusuri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 6 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 125 gr. nuci macinate
  • 2 lingurite de pesmet alb
  • zeama de la o lamaie
  • 3 albusuri
  • rahat divers colorat
  • Crema: 3 albusuri
  • 125 gr. nuci macinate
  • 125 gr. zahar

Mod de preparare

Timp de 30 de minute se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga nucile macinate, pesmetul si zeama de la o lamiie.

Se amesteca totul cu 3 albusuri batute spuma tare.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma unsa cu unt si, cind s-a copt pe jumatate, se scoate din cuptor si se pune deasupra rahat divers colorat.

Peste rahat, se toarna o compozitie peparata din celelalte trei albusuri batute spuma tare cu zaharul si amestecate cu nucile macinate.

Dupa 30 de minute, vei avea o prajitura.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci