Delicioaele mure intr-o prajitura racoroasa!!!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu untul moale, la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea, se adauga faina in ploaie si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, 20 minute la foc potrivit. Se scoate blatul de pe hartie, se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatati. Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat. Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece. Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute apoi, se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca. Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine,se toarna siropul in fir subtire apoi incorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat este de seara pana a 2 zi, apoi se taie dupa forma dorita. Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure, in fir subtire si fructe proaspete. Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii