Prajitura musuroi

Framantan ingredientele pentru aluat, il intindem si coacem 4 foi in tavi unse cu unt. Prajim zaharul, il caramelizam si turnam laptele. Adaugam incet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 40 dkg faina
  • 10 dkg zahar
  • 10 dkg untura
  • 2 oua
  • Bicarbonat de amoniu dizolvat in ½ dl lapte
  • Pentru crema:
  • 30 dkg zahar
  • ½ l lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 dkg faina cu gris
  • 15 dkg unt

Mod de preparare

Framantan ingredientele pentru aluat, il intindem si coacem 4 foi in tavi unse cu unt. Prajim zaharul, il caramelizam si turnam laptele. Adaugam incet zaharul vanilat si faina cu gris, sa nu faca cocoloase. Luam de pe foc si adaugam untul. Ugem foile cu crema, si presaram zahar deasupra.
Alte retete recomandate

Negresa prajitura

Prajitura cu visine

Tort capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc