Prajitura negresa

Prajitura negresa este o reteta de prajitura cu ciocolata simpla, o prajitura pufoasa cu aroma intensa de ciocolata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura negresa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 280 g faina
  • 1 praf de copt
  •  
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana cand devine o crema, se adauga peste el ciocolata , care a fost topita la microunde(atentie aici sa nu se imbranzeasca, cateva secunde sunt suficiente).Apoi se adauga ouale cate unul, frisca lichida si laptele.La final se pune faina amestecata cu praf de copt, se amesteca bine.
Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi sa se raceasca.

Glazura: Se topeste ciocoalat cu untul si frisca la microunde se omogenizeaza , apoi se toana peste prajitura racita.

Tehnologia cu incalzire 3 D caldura functioneaza uniform si nu este nevoie sa amesteci iar cele 12 programe de gatire pot sa indeplinesc toate poftele familiei mele.


Prajitura negresa se serveste dupa ce s-a intarit glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc