Prajitura Padurea Neagra

Se bat ouale cu zaharul, apoi se amesteca impreuna cu faina, cacaua si 150 gr unt topit. Se coc din aceasta compozitie 3 blaturi de forma rotunda. Se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 200 gr unt
  • Pentru sirop:
  • 200 gr zahar
  • 350 ml apa
  • 50 ml lichior de cirese
  • Pentru ornare:
  • 800 ml frisca
  • 500 gr cirese
  • 80 gr zahar
  • 2 lingurite zahar vanilate
  • 150 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, apoi se amesteca impreuna cu faina, cacaua si 150 gr unt topit. Se coc din aceasta compozitie 3 blaturi de forma rotunda. Se lasa la racit si intre timp se pregateste siropul. Se fierbe apa cu zaharul si lichiorul timp de 3 minute, apoi se stropeste fiecare blat cu acesta. Se intinde un strat de frica peste primul blat, se asaza cirese, apoi din nou un strat de frisca, al doilea blat deasupra si din nou frisca, cirese si iar frisca. Se asaza si ultimul blat, se imbraca in frisca si se orneaza cu ciocolata rasa.


Se serveste dupa ce a stat la rece cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Prajitura cu visine Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori