Prajitura Parisul in flacari

Pentru prajitura Parisului in flacari se fac doua blaturi. Aceasta se face in tava patrata si este delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul I :
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de copt si
  • 2 linguri de cacao
  • Blatul II:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 150 g nuca macinata si
  • o lingurita de bicarbonat
  • 150 g nuca de cocos
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 50 ml de lapte
  • 250 g unt
  • o banana pasata sau
  • o cana de visine
  • glazura :
  • ¾ de cana de zahar
  • o lingura de cacao
  • 3 linguri de apa
  • 50 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura Parisul in flacari, se fac doua blaturi. Blatul I - 5 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 praf de copt si 2 linguri de cacao. Se coace in tava  tapetata cu ulei si faina, iar cand este rece, se taie in doua. Blatul II – 6 albusuri batute spuma cu 10 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 150 g nuca macinata si o lingurita de bicarbonat; in loc de faina si nuca se pot adauga 150 g nuca de cocos.
Crema – se bat spuma 6 galbenusuri cu o cana de zahar si 50 ml de lapte; se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Rece, se incorporeaza in 250 g unt, apoi se adauga o banana pasata sau o cana de visine. Aranjarea se face - blatul I - crema - blatul II - crema - blatul I - crema - blatul II, iar deasupra se toarna o glazura facuta din ¾ de cana de zahar, o lingura de cacao, 3 linguri de apa care se fierb pana se ingroasa si se adauga 50 g unt. Se toarna fierbinte peste blatul umplut. Prajitura Parisul in flacari se face in tava patrata.


Prajitura Parisul in flacari se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Supa de linte
4
Coltunasi de post cu gem
5
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Parteneri
Desert tort Oreo
Bucataras.RO

Desert tort Oreo

"Picnicul bucatarasilor"

Desert tort Oreo
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao