Se cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul. Compozitia se amesteca impreuna cu untul, se adauga oul batut bine, alunel
Se cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul. Compozitia se amesteca impreuna cu untul, se adauga oul batut bine, alunele si laptele. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se pune in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, blatul se scoate din cuptor si se taie in jumatate. Se caramelizeaza zaharul si se toarna apoi intr-o farfurie unsa cu unt. Dupa ce se raceste, se piseaza si se amesteca apoi cu frisca. Se asaza pe ambele blaturi piersicile, iar deasupra lor se intinde frisca amestecata cu zaharul caramelizat.
Prajitura se serveste taiata in felii.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Ciocolata de casa Prajituri delicioase
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoSarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...
Sarmale in foi de varza acra - reteta clasicaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii