Prajitura pralinata cu piersici

Se cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul. Compozitia se amesteca impreuna cu untul, se adauga oul batut bine, alunel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 50 gr alune tocate
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr piersici taiate felii (din compot)
  • 200 ml frisca
  • 100 gr zahar tos

Mod de preparare

Se cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul. Compozitia se amesteca impreuna cu untul, se adauga oul batut bine, alunele si laptele. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se pune in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, blatul se scoate din cuptor si se taie in jumatate. Se caramelizeaza zaharul si se toarna apoi intr-o farfurie unsa cu unt. Dupa ce se raceste, se piseaza si se amesteca apoi cu frisca. Se asaza pe ambele blaturi piersicile, iar deasupra lor se intinde frisca amestecata cu zaharul caramelizat.


Prajitura se serveste taiata in felii.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Ciocolata de casa Prajituri delicioase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Bucataras.RO

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Sarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola