Prajitura pufoasa cu fructe (afine)

Prajitura pufoasa cu fructe este foarte simplu de pregatit. Este perfecta in zilele de vara, fructele acrisoare pot fi folosite cu succes.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa cu fructe (afine)

Ingrediente

  • 4 oua mari la temperatura camerei
  • 270 gr zahar
  • 180 gr unt nesarat
  • topit
  • 115 ml ulei de masline extravirgin
  • 150 ml lapte
  • vanilie sau esenta de vanilie
  • 400 gr faina
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • putina sare
  • coaja rasa de la doua lamai
  • coaja rasa de la doua portocale (eu am folosit doar coaja de lamai
  • n-aveam portocale)
  • 600 gr coacaze negre/ afine/ struguri mici/fructe acrisoare

Mod de preparare

Reteta e din cartea "Cu Jamie in Italia" unde se regaseste sub denumirea de "Tarta Nadei" si in prepararea ei sunt folositi niste struguri negri mici si dulci (fragola) care cica se gasesc prin Toscana, dar spune ca pot fi folosite si afine.

Eu, cum n-am struguri din aceea si nici nu e sezonul afinelor am folosit ce aveam prin gradina, adica coacaze negre . Prajitura e divina, un blat pufos, usor umed, ce se topeste in gura si se imbina fantastic cu fructele acrisoare.

Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de prajitura.
Bateti ouale si zaharul timp de 3 minute, pana se albesc si se ingroasa, apoi adaugati untul topit, uleiul de masline, laptele si vanilia.

Amestecati bine, apoi adaugati faina cernuta cu praful de copt si sarea.

Adaugati coaja de lamaie si portocala si amestecati cu o lingura de lemn pana la omogenizare.

Puneti aluatul deoparte 10 minute pentru ca faina sa absoarba lichidul.

Adaugati cam un sfert din cantitatea de coacaze/afine/struguri, puneti aluatul in forma si neteziti suprafata cu o spatula.

Puneti forma in cuptorul incins si coaceti-o 15 minute, apoi scoateti-o si presarati restul de fructe pe care le impingeti usor in aluat,  apoi dati prajitura la cuptor inca 30-40 minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasati prajitura sa se raceasca in forma 10 minute, apoi rasturnati-o. Cand e rece se taie felii. Daca fructele sunt mai acrisoare presarati deasupra zahar pudra.

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti prajitura pufoasa cu fructe dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri