Prajitura pufoasa cu fructe este foarte simplu de pregatit. Este perfecta in zilele de vara, fructele acrisoare pot fi folosite cu succes.
Reteta e din cartea "Cu Jamie in Italia" unde se regaseste sub denumirea de "Tarta Nadei" si in prepararea ei sunt folositi niste struguri negri mici si dulci (fragola) care cica se gasesc prin Toscana, dar spune ca pot fi folosite si afine.
Eu, cum n-am struguri din aceea si nici nu e sezonul afinelor am folosit ce aveam prin gradina, adica coacaze negre . Prajitura e divina, un blat pufos, usor umed, ce se topeste in gura si se imbina fantastic cu fructele acrisoare.
Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de prajitura.
Bateti ouale si zaharul timp de 3 minute, pana se albesc si se ingroasa, apoi adaugati untul topit, uleiul de masline, laptele si vanilia.
Amestecati bine, apoi adaugati faina cernuta cu praful de copt si sarea.
Adaugati coaja de lamaie si portocala si amestecati cu o lingura de lemn pana la omogenizare.
Puneti aluatul deoparte 10 minute pentru ca faina sa absoarba lichidul.
Adaugati cam un sfert din cantitatea de coacaze/afine/struguri, puneti aluatul in forma si neteziti suprafata cu o spatula.
Puneti forma in cuptorul incins si coaceti-o 15 minute, apoi scoateti-o si presarati restul de fructe pe care le impingeti usor in aluat, apoi dati prajitura la cuptor inca 30-40 minute, pana se rumeneste deasupra.
Lasati prajitura sa se raceasca in forma 10 minute, apoi rasturnati-o. Cand e rece se taie felii. Daca fructele sunt mai acrisoare presarati deasupra zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.
Serviti prajitura pufoasa cu fructe dupa ce s-a racit.
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmaleIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii