Prajitura Racoare intre biscuiti

Prajitura ,,Racoare intre biscuiti" este o prajitura delicioasa si foarte aspectuoasa. Cu umplutura fina de branza si fructe proaspete, decorata cu biscuiti este un adevarat deliciu.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Racoare intre biscuiti

Ingrediente

  • Un blat din:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • esenta
  • crema:
  • 500 ml smantana
  • 2 pliculete de gelatina
  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 2 linguri dulceata de zmeura
  • 100 g zahar pudra
  • o mana de zmeura proaspata
  • cateva capsuni proaspete si parfumate
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 10 linguri de zahar
  • cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure
  • decor:
  • 200 g biscuiti rotunzi fragezi
  • glazurati in ciocolata
  • cateva capsuni
  • zmeura

Mod de preparare

1. Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace cca.30 min. la foc potrivit. Se lasa sa se raxeasca apoi se taie pe orizontal ,in 2 discuri.

2. Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit, dupa ce stingem focul, se adauga coniacul sai lichiorul. Se lasa sa se raceasca bine.

3. Se prepara crema mixand bine branzica cu smantana si zaharul pudra apoi se incorporeaza si gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marin.

4. Se monteaza prajitura in forma in care am copt blatul astfel:
se aseaza primul disc din blat insiropat bine apoi se fixeaza biscuitii pe marginea formei, se toarna crema de branzica, se presara bucati taiate de capsuni si zmeura proaspata, se toarna si dulceata in fir subtire pe toata suprafata cremei apoi se vine cu al 2-lea disc si el bine insiropat. Se preseaza usor cu degetele si se da la rece 2 ore.

Se decoreaza deasupra cu ciocolata topita, cu capsuni trase in ciocolata si zmeura. Se mai da la rece inca 30 de minute dupa care se desface forma si se transfera prajitura pe platou. Se serveste portionata in felii subtiri.
Pofta buna!
Produsul ales;
http://shabbychicshop.ro/perne-decorative/627-perna-catelus.html


Prajitura Racoare intre biscuiti se serveste de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc