Prajitura racoroasa cu banane

Prajitura racoroasa cu banane este delicioasa si se pregateste foarte usor. Puteti sa o pregatiti si pe post de tort la aniversari speciale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 400 gr biscuiti petite beurre
  • 50 gr unt
  • 2 linguri smantana (sau dupa preferinta)
  • 2 banane mari
  • coapte
  • 1 l lapte (pt budinca)
  • 8 linguri zahar (pt budinca)
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • frisca lichida

Mod de preparare

Aceasta reteta de prajitura racoroasa cu banane nu-mi apartine, dar eu i-am adus imbunatatiri! Eu o folosesc pe post de tort la zile de nastere (si nu numai) pentru ca este rapida si usor de facut! A prins de fiecare data!

Biscuitii se zdrobesc, (eu folosesc varianta sucitor pe o bucata de hartie, merge destul de repede) dupa care ii amestecam cu untul topit (sau la temperatura camerei) si cu smantana. Eu am pus doua linguri mari de smantana pentru ca nu era acrisoara si a dat un gust deosebit biscuitilor. Am omogenizat compozitia si, mai apoi, am asezat-o pe un platou ca baza (blat). Am tasat-o, dar fara sa insist la apasat pentru ca se intareste si o sa fie un pic greu cand taiem. Compozitia am pus-o la figider, acoperita cu o folie de plastic, pana ce am pregatit budinca si frisca. Mai apoi, am scos "blatul" de biscuiti, am asezat un strat de banane, taiate rondele, am pus budinca de vanilie rece (preparata conform instructiunilor de pe plic) si apoi frisca!


Se pastreaza la frigider pana la servire! Important: Se decoreaza dupa preferinta!
Acesta reteta este scrisa de Ana pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide