Prajitura Radio cu biscuiti si ciocolata

Prajitura Radio cu biscuiti si ciocolata este o reteta suedeza de prajitura delicioasa incredibil de simplu si rapid de pregatit. Este o reteta de desert la care nu aveti prea mult de lucru.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Radio cu biscuiti si ciocolata

Ingrediente

  • Pr aprox 20 felii
  • 150 g unt
  • 300 g ciocolata
  • 1 dl zahar pudra = 70 g
  • 2 galbenusuri
  • 20 biscuiti
  • circa

Mod de preparare

Ieri m-a apucat harnicia, am facut 3 prajituri, printre care aceasta. Este o prajitura pe care o fac suedezii de vreo 50 de ani si tot nu se satura de ea!

1. Se topeste untul intr-o cratita

2. Ciocolata se rupe in bucatele si se pune in unt, se amesteca pina se topeste ciocolata

3. Se amesteca zaharul pudra cu galbenusurile.

4. Se torna ciocolata calda peste amestecul de zahar. Se amesteca.

4. Se pune folie de plastic intr-o forma (de chec), de 1,5 litri

5. Se toarna un strat subtire de amestec in forma. Se torana in tava un strat de ciocolata, se pune un rind de biscuiti, se termina cu un strat de ciocolata.

6. Se pune in frigider, peste noapte. Se taie in felii cu un cutit bine ascutit.

Se poate congela.

Reteta de Prajitura Radio cu biscuiti si ciocolata a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.


Lasati prajitura Radio cu biscuiti si ciocolata putin la temperatura camerei apoi o puteti taia felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc