Prajitura Rafaello cu crema

Pentru prajitura Rafaello, foaia se face din 5 albusuri, 200 g zahar tos, 200 g nuca de cocos, ½ de plic de praf de copt si 5 linguri de faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaia:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 200 g nuca de cocos
  • ½ de plic de praf de copt si
  • 5 linguri de faina
  • o cana de lapte rece
  • Crema :
  • 500 ml de lapte
  • 100 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 pachete de vanilie
  • 7 linguri de faina
  • o lingura de amidon sau
  • budinca de vanilie
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru foile prajiturii Rafaello cu crema, albusurile se bat spuma, se adauga o punga si jumatate de nuca de cocos, faina si praful de copt. Se tapeteaza tava cu  margarina si faina si se pune compozitia de mai sus la copt, timp de 20-25 de minute. Foaia fierbinte se insiropeaza cu o cana de lapte rece.
Crema - se pun la fiert 500 ml de lapte cu 100 g zahar frecat cu 5 galbenusuri si 2 pachete de vanilie, apoi se amesteca bine pana se topeste zaharul, dupa care se adauga 7 linguri de faina si o lingura de amidon sau budinca de vanilie. Cand fierbe laptele, adaugam totul bine amestecat si lasam sa fiarba un clocot bun,apoi se da la rece. Separat, se freaca 200 g unt, in care si se incorporeaza cate olingura de crema in unt, pana iese ca o maioneza. Se intinde crema peste foaia coapta, iar deasupra se pune nuca de cocos.


Pe prajitura Rafaello cu crema se pune nuca de cocos si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide