Pentru prajitura Rafaello, foaia se face din 5 albusuri, 200 g zahar tos, 200 g nuca de cocos, ½ de plic de praf de copt si 5 linguri de faina.
Pentru foile prajiturii Rafaello cu crema, albusurile se bat spuma, se adauga o punga si jumatate de nuca de cocos, faina si praful de copt. Se tapeteaza tava cu margarina si faina si se pune compozitia de mai sus la copt, timp de 20-25 de minute. Foaia fierbinte se insiropeaza cu o cana de lapte rece.
Crema - se pun la fiert 500 ml de lapte cu 100 g zahar frecat cu 5 galbenusuri si 2 pachete de vanilie, apoi se amesteca bine pana se topeste zaharul, dupa care se adauga 7 linguri de faina si o lingura de amidon sau budinca de vanilie. Cand fierbe laptele, adaugam totul bine amestecat si lasam sa fiarba un clocot bun,apoi se da la rece. Separat, se freaca 200 g unt, in care si se incorporeaza cate olingura de crema in unt, pana iese ca o maioneza. Se intinde crema peste foaia coapta, iar deasupra se pune nuca de cocos.
Pe prajitura Rafaello cu crema se pune nuca de cocos si se serveste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO prăjitură care, odată preparată, se va cere repetată, atât de bună este! Iata Reteta de prajitura...
Reteta de prajitura RaffaelloDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii