Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos, iar cele doua blaturi se potrivesc perfect.
Pentru aceasta delicioasa prajitura cu nuca de cocos de care m-am indragostit, incepem prin a pregati ganache-ul de ciocolata alba. Folositi o ciocolata alba de calitate, eu o folosesc pe cea de la Lidl. Puneti ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca lichida intr-o oala, la foc mic, amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste.
ATENTIE: Amestecul nu trebuie sa fiarba, altfel crema nu se mai intareste.
Astfel formata, crema se lasa deoparte sa se raceasca, mixand din cand in cand, pe masura ce se raceste, ca sa devina aerata si pufoasa.
Primul blat:
Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zaha, laptele si uleiul. Optional puteti folosi lapte de cocos.
Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Amestecul se toarna intr-o tava de 23x23cm si se coace la 180 grade pentru 20-25 de minute.
Al doilea blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare si lucioasa, ca la bezea. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute) si esenta de migdale. Se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 160 grade cca 20-25 min, trebuie sa fie auriu.
Asamblarea prajiturii:
Baza este primul blat pe care il puteti insiropa cu niste sirop de zahar ars aromatizat cu niste rom, sau lichior de cocos, apoi se pune jumatate din crema, apoi al doilea blat, dupa care restul de crema si se presara fulgi de cocos. Prajitura Raffaello se da la frigider pentru 2 ore.
Serviti prajitura Raffaello la diferite ocazii rece.
Reteta prajiturii Raffaello a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaTrebuie sa incercati eclerele cu zmeura, deosebit de racoritoare si mai ales delicioase!
Eclere cu zmeuraReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii