Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos, iar cele doua blaturi se potrivesc perfect.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Raffaello

Ingrediente

  • Blatul I:
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 60 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 120 g faina
  • 1/2 plic praf copt
  • Blat II:
  • 3 albuse
  • 90 g zahar
  • 90 g fulgi cocos
  • 15 g faina
  • 1/3 plic praf copt
  • esenta de migdale
  • Crema:
  • 450 g ciocolata alba
  • 420 ml frisca lichida (35%)
  • esenta de migdale

Mod de preparare

Pentru aceasta delicioasa prajitura cu nuca de cocos de care m-am indragostit, incepem prin a pregati ganache-ul de ciocolata alba. Folositi o ciocolata alba de calitate, eu o folosesc pe cea de la Lidl. Puneti ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca lichida intr-o oala, la foc mic, amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste.

ATENTIE: Amestecul nu trebuie sa fiarba, altfel crema nu se mai intareste.

Astfel formata, crema se lasa deoparte sa se raceasca, mixand din cand in cand, pe masura ce se raceste, ca sa devina aerata si pufoasa.

Primul blat:

Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zaha, laptele si uleiul. Optional puteti folosi lapte de cocos.
Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Amestecul se toarna intr-o tava de 23x23cm si se coace la 180 grade pentru 20-25 de minute.

Al doilea blat:

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare si lucioasa, ca la bezea. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute) si esenta de migdale. Se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 160 grade cca 20-25 min, trebuie sa fie auriu.

Asamblarea prajiturii:

Baza este primul blat pe care il puteti insiropa cu niste sirop de zahar ars aromatizat cu niste rom, sau lichior de cocos, apoi se pune jumatate din crema, apoi al doilea blat, dupa care restul de crema si se presara fulgi de cocos. Prajitura Raffaello se da la frigider pentru 2 ore.


Serviti prajitura Raffaello la diferite ocazii rece.

Reteta prajiturii Raffaello a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise