O prajitura cu blat din piscoturi insiropate cu capsuni si umplute cu crema de lapte aromata cu vanilie. Este o prajiturica racoroasa si la care nu trebuie sa folositi cuptorul.
200 gr capsuni spalati si curatati de codite ii punem intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml apa si lasam pana da in clocot. Lasam la racit iar apoi cu blenderul facem o pasta. Putem adauga ceva coniac sau o alta bautura alcoolica daca va place. Crema : Intr-o ala punem amidonul alimentar, zaharul si semintele dintr-o pastaie de vanilie. Amidonul se poate inlocui cu faina dar sa stii ca amidonul face crema mai fina . Adaugam laptele treptat amestecand cu un tel para pentru a nu se fac gogoloase si punem pe foc mic. Amestecam continuu pana obtinem o budinca. Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara pentru a nu face crusta . Cand este rece foarte bine adaugam frisca batuta si amestecam . Vom obtine o crema pufoasa si aromata. Restul capsunilor ii spalam si taiem in felii subtiri. Incepem sa asamblam prajitura : intr-un vas punem o folie alimentara si incepem sa asezam primul strat de piscoturi (jumate din ele) , fiecare piscot trecut prin capsunii blenduiti , acestia vor insiropa piscoturile. Punem peste piscoturi jumate din capsuni taiati felii si apoi 3/4 din crema si restul capsunilor feliati . Nivelam si asezam restul piscopturilor trecute prin capsunii facuti sos cu ajutorul blenderului. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem din frigider si luam folia alimentara care este deasupra. Apoi rasturnam si luam si cealalata folie. Punem deasupra crema ramasa , ornam si servim .
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahat Andra Mihail ne îmbie cu rețeta ei de pizza cu un aluat grozav de casă și topping pentru toate gusturile....
Mini-pizza - Irezistibil de gustoasăDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii