Prajitura rasturnata cu piersici

Prajitura rasturnata cu piersici se pregateste foarte usor, o puteti pregati si cu alt tip de fructe. Este pufoasa, cu multe fructe proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu piersici

Ingrediente

  • 1 conserva de piersici ( cca. 400gr.) daca e posibil cu procentaj redus de zahar
  • 4 linguri de unt sau margarina
  • topit
  • impartit
  • 75ml. ( se masoara cu cana gradata) zahar maro
  • 1/4 lingurita praf de scortisoara
  • 1/8 lingurita de nucsoara macinata
  • 375ml.l ( tot cu cana gradata ) faina
  • 175ml. zahar
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 250ml. sana sau kefir cu 1% grasime
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Se scurg piersicile dar se pastreaza 2 linguri de sirop, si se usuca cu un prosop curat de bucatarie .
Intr-un castron mic se amesteca zaharul maro, 1 lingura din untul topit, scortisoara, nucsoara si cele doua linguri de sirop pastrate.

Se toarna amestecul de mai sus intr-o forma de tort ( de preferinta cea cu peretii detasabili) ; urmeaza piersicile feliate, aranjate dupa preferinta, pe un singur rind.

Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate ( faina , zahar, praf de copt , bicarbonat de sodiu si sare)
ingredientele "ude" ( sana, oul, vanilia si untul topit ) se amesteca in alt castron dupa care se adauga peste faina, praf de copt ,etc.

Se toarna amestecul obtinut peste piersici si se da la cuptorul incins in prealabil la 350 F (180C) pentru 30-35 min ( se inteapa cu o scobitoare si daca iese curata , e gata).

Se lasa cca. 10 min. la racit dupa care se rastoarna pe un platou (piersicile trebuie sa fie deasupra).

Mie imi place sa o servesc cu un " mot " se frisca deasupra.

Reteta de prajitura rasturnata cu piersici a fost propusa de Marci pe forum culinar.


Serviti prajitura rasturnata cu piersici dupa ce s-a racit, cu frisca proaspat batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri