Prajitura rasturnata cu piersici

Prajitura rasturnata cu piersici se pregateste foarte usor, o puteti pregati si cu alt tip de fructe. Este pufoasa, cu multe fructe proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu piersici

Ingrediente

  • 1 conserva de piersici ( cca. 400gr.) daca e posibil cu procentaj redus de zahar
  • 4 linguri de unt sau margarina
  • topit
  • impartit
  • 75ml. ( se masoara cu cana gradata) zahar maro
  • 1/4 lingurita praf de scortisoara
  • 1/8 lingurita de nucsoara macinata
  • 375ml.l ( tot cu cana gradata ) faina
  • 175ml. zahar
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 250ml. sana sau kefir cu 1% grasime
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Se scurg piersicile dar se pastreaza 2 linguri de sirop, si se usuca cu un prosop curat de bucatarie .
Intr-un castron mic se amesteca zaharul maro, 1 lingura din untul topit, scortisoara, nucsoara si cele doua linguri de sirop pastrate.

Se toarna amestecul de mai sus intr-o forma de tort ( de preferinta cea cu peretii detasabili) ; urmeaza piersicile feliate, aranjate dupa preferinta, pe un singur rind.

Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate ( faina , zahar, praf de copt , bicarbonat de sodiu si sare)
ingredientele "ude" ( sana, oul, vanilia si untul topit ) se amesteca in alt castron dupa care se adauga peste faina, praf de copt ,etc.

Se toarna amestecul obtinut peste piersici si se da la cuptorul incins in prealabil la 350 F (180C) pentru 30-35 min ( se inteapa cu o scobitoare si daca iese curata , e gata).

Se lasa cca. 10 min. la racit dupa care se rastoarna pe un platou (piersicile trebuie sa fie deasupra).

Mie imi place sa o servesc cu un " mot " se frisca deasupra.

Reteta de prajitura rasturnata cu piersici a fost propusa de Marci pe forum culinar.


Serviti prajitura rasturnata cu piersici dupa ce s-a racit, cu frisca proaspat batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Supa de rosii cu galuste, de post
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos