Prajitura rasturnata cu piersici se pregateste foarte usor, o puteti pregati si cu alt tip de fructe. Este pufoasa, cu multe fructe proaspete.
Se scurg piersicile dar se pastreaza 2 linguri de sirop, si se usuca cu un prosop curat de bucatarie .
Intr-un castron mic se amesteca zaharul maro, 1 lingura din untul topit, scortisoara, nucsoara si cele doua linguri de sirop pastrate.
Se toarna amestecul de mai sus intr-o forma de tort ( de preferinta cea cu peretii detasabili) ; urmeaza piersicile feliate, aranjate dupa preferinta, pe un singur rind.
Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate ( faina , zahar, praf de copt , bicarbonat de sodiu si sare)
ingredientele "ude" ( sana, oul, vanilia si untul topit ) se amesteca in alt castron dupa care se adauga peste faina, praf de copt ,etc.
Se toarna amestecul obtinut peste piersici si se da la cuptorul incins in prealabil la 350 F (180C) pentru 30-35 min ( se inteapa cu o scobitoare si daca iese curata , e gata).
Se lasa cca. 10 min. la racit dupa care se rastoarna pe un platou (piersicile trebuie sa fie deasupra).
Mie imi place sa o servesc cu un " mot " se frisca deasupra.
Reteta de prajitura rasturnata cu piersici a fost propusa de Marci pe forum culinar.
Serviti prajitura rasturnata cu piersici dupa ce s-a racit, cu frisca proaspat batuta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii