Prajitura rasturnata cu rubarba

Prajitura rasturnata cu rubarba face parte din seria retetelor de prajituri simple dar delicioase. Aroma acrisoara a rubarbei se potriveste de minune in deserturi delicioase.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu rubarba

Ingrediente

  • Ingrediente pentru crusta:
  • 4 linguri unt
  • topit
  • 1/2 cana de faina
  • 1/4 cana de zahar
  • un varf cutit de sare
  • Ingrediente pentru aluat:
  • 180 g de unt (120 g + 60 g)
  • 2 oua mai mari
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1 1/2 cani de faina
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • coaja rasa de la portocala
  • 1 lingura de suc de portocale proaspat stors
  • 1 cana de smantana (18% grasime)
  • In plus:
  • 500 g rubarba
  • 3/4 cana de zahar

Mod de preparare

Este o prajitura rapida si suculenta, in care untul se completeaza perfect cu celelalte ingrediente, rezultand o prajitura cu rubarba foarte delicioasa. In plus, ingrediente la indemana oricui. In caz ca nu doriti sa folositi rubarba, o puteti inlocui cu alte fructe de sezon, cum ar fi capsuni sau chiar cirese.

Pentru a prepara crusta amestecam intr-un castron toate ingredientele si dam deoparte.

Intre timp, se pregateste aluatul. Se amesteca faina cernuta impreuna cu praf de copt si sare. Intr-un alt recipient se amesteca 120 grame de unt cu zaharul, apoi se adauga coaja si sucul de portocale. Dupa ce obtineti un amestec omogen se pun si cele doua oua batute separat.

Incorporati la aceasta compozitie amestecul de faina si smantana.

Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Spalati rubarba sub jet de apa rece, apoi dati pe un prosop de bucatarie sa se zvante. Dupa aceea taiati in cubulete, amestecati cu zaharul si lasati timp de 2 minute.
Distribuiti compozitia pentru crusta pe baza formei si o apasati usor cu dosul unei linguri. Distribuiti si untul ramas (cele 60 de grame) taiat in cubulete, amestecul de rubarba si aluatul.

Dati la cuptor si coaceti timp de 60 de minute sau pana cand prinde o culoare aurie.

Dupa coacere, scoateti de la cuptor si lasati sa se raceasca in tava, desprindeti usor prajitura de pe marginea formei, apoi o rasturnati.

Daca doriti sa faceti o placinta cu rurbarba, cititi reteta aici.


Prajitura rasturnata cu rubarba se poate servi atat ca desert dupa mesa de pranz cat si dimineata la micul dejun, alaturi de o cana cu ceai fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Desert tort 25 de arginti
Bucataras.RO

Desert tort 25 de arginti

In urma cu doua ore si 25 de ani, am ales un drum impreuna, unul cu de toate ca la shaorma, cred ca nici nu auzisem de...

Desert tort 25 de arginti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos