Sigur o stie toata lumea si cu siguranta stie si cat e de buna.
Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Se framanta putin pana se omogenizeaza apoi se imparte aluatul in doi bulgarasi si se dau la congelator pana preparam crema.
Crema: Visinele se spala si se curata de samburi. Se lasa sa se scurga. Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. Se adauga iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocale si galbenusurile. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga visinele si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar. Se incorporeaza in crema de urda, amestecand cu miscari usoare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unul din bulgarasii de aluat se da pe razatoarea mare, avand grija sa se acopere toata suprafata tavii. Se preseaza usor aluatul, apoi se toarna crema. Se niveleaza si se rade deasupra celalalt bulgaras de aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Se stinge focul si se lasa inca cateva minute in cuptor. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii