Prajitura Saint-Honore (sau Ariciul)

Foile pentru prajitura Saint-Honore se fac din 350 g alune, 350 g zahar pudra, 10 albusuri, 2 lingurite de amidon.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile:
  • 350 g alune
  • 350 g zahar pudra
  • 10 albusuri
  • 2 lingurite de amidon
  • alune si
  • 2 lingurite de rom
  • Crema:
  • ½ de pahar cu apa
  • 150 g zahar
  • vanilie si
  • un borcan de serbet.

Mod de preparare

Pentru foile prajiturii Saint-Honore (sau Ariciul) se bat albusurile spuma, se adauga zahar, amidon si esenta. Se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie timp de 20 de minute, apoi se scoate si se taie in 4 foi egale, dupa care se lasa la racit. Crema – ½ de pahar cu apa si 150 g zahar; se fierbe cu vanilie si se leaga cu un borcan de serbet. Dupa ce s-a racit, turnam peste galbenusuri, amestecand incet.
Aceasta compozitie o fierbem pe Bain–Marie mestecand mereu. O lasam sa se raceasca, apoi, calduta, se toarna peste untul frecat si se adauga si nugaua de alune macinata (nuga se face curatind alunele de coaja, apoi se aseaza pe o farfurie de tabla care a fost mai intai unsa cu grasime; peste ele, se toarna zaharul ars, iar dupa ce s-a racit, o macinam ca sa o amestecam in crema).
Formam prajitura cu crema, in asa fel incat sa ramana pentru ultima foaie de deasupra mai multa crema in care sa infigem felii de migdala taiata si ii dam forma unui arici cu tepi. La colturi, lasam fara tepi si facem cate o funda din zahar ars. intr-un vas de arama, uns cu ulei, punem zahar si lasam la topit pana se face maron, apoi, pe o tava rece unsa, punem fasii din zaharul topit si modelam cate o funda pe care o latim cu doua degete unse cu ulei. Se cere a se lucra iute, pentru ca se raceste repede.


Dupa ce s-a racit, prajitura Saint-Honore (sau Ariciul) se poate servi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
3
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Chiftele de cartofi cu dovlecel
4
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu visine
5
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine