Prajitura sarlota este o reteta de prajitura senzationala, cu care vei impresiona cei mai aprigi critici. Dupa cum arata ai spune ca e imposibil de facut, dar va asigur ca prajitura se face mai usor decat pare.
Incepem prin a pregati blatul pentru prajitura sarlota. Vom avea nevoie de o tava de aproximativ 30x23 cm, tapetata cu hartie pentru copt.
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana cand isi dubleza volumul, amestecul este pufos si deschis la culoare.
Albusurile le mixam bine, pana sunt ferme.
Adaugam faina la amestecul de galbenusuri, amestecam bine, dupa care adaugam albusurile, amestecand usor, de jos in sus, pentru ca aluatul sa fie usor si aerat, sa creasca bine si sa fie pufos, nu indesat.
Turnam compozitia in tava si lasam la cuptorul incins la 160 de grade pentru 45-50 de minute. Il lasam la racit.
In timp ce blatul prajiturii este la copt, pregatim sarlota:
Gelatina o hidratam in 300ml de lapte rece. Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina. Adaugam restul de lapte si mixam bine. Punem amestecul pe baie de aburi amestecand continuu pana cand compozitia se ingroasa.
Luam bolul de pe baia de aburi si adaugam gelatina hidratata, amestecam bine si lasam la racit.
Mixam albusurile cu 8 linguri de zahar si le adaugam la compozitia de lapte. Mixam si frisca cu restul de 4 linguri de zahar (daca e frisca indulcita se poate renunta la zahar).
Adaugam si frisca la compozitia de lapte. Impartim compozitia in doua parti. Intr-una din ele adaugam zaharul vanilat sau extract de vanilie, iar in cealalta adaugam cacao si putina esenta de rom. Dam cele doua compozitii la frigider pentru 20 de minute.
Scoatem aluatul prajiturii din tava si il taiem in doua (pe lungime).
Tapetam tava in care l-am copt cu folie alimentara si asezam primul blat. Punem cu lingura gem de caise si il nivelam frumos pe toata suprafata. Acest pas este optional, mie mi se pare ca gemul acrisor completeaza perfect prajitura.
Asezam primul strat de sarlota (dupa preferintele fiecaruia), nu trebuie nivelat perfect, cu cat este mai "dezordaonat", cu atat mai bine va arata prajitura :), ironic, stiu.
Asezam al doilea blat, punem gem de caise, si a doua parte a sarlotei.
Acum in acest pas, prajitura se poate da la frigider. Daca doriti sa aduceti si o nota crocanta puteti faramita biscuiti, sa-i amestecati cu un cub de unt (ca la cheesecake) si sa uniformizati deasupra ultimului strat de sarlota. Dupa care decorati cu frisca.
Dam la frigider prajitura sarlota pentru 2 ore.
Prajitura sarlota se serveste dupa ce a stat la frigider, decorata cu frisca sau fructe.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii