Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitate
Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca faina cu galbenusurile, apoi se adauga albusurile spuma. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna apoi compozitia. Se lasa tava la cuptor 50 minute, apoi se scoate prajitura si se lasa la racit. Se taie o jumatate din aluat pe lung si se faramiteaza, apoi se pune intr-un castron cu 250 gr nuci pisate si crema. Jumatatea de aluat ramasa se unge cu gem, apoi se intinde crema de nuca uniform. Se amesteca toate ingredientele pentru glazura si se pun la ingrosat. Se adauga un cub de zahar, apoi se intinde glazura formata uniform peste crema de nuca.
Se lasa prajitura la racit, apoi se taie patratele. Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Prajitura cu gem Prajitura snikers
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii