Prajitura saseasca

Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 210 gr faina
  • Pentru crema:
  • 100 gr unt
  • 250 gr nuci
  • gem
  • 100 ml coniac
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca faina cu galbenusurile, apoi se adauga albusurile spuma. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna apoi compozitia. Se lasa tava la cuptor 50 minute, apoi se scoate prajitura si se lasa la racit. Se taie o jumatate din aluat pe lung si se faramiteaza, apoi se pune intr-un castron cu 250 gr nuci pisate si crema. Jumatatea de aluat ramasa se unge cu gem, apoi se intinde crema de nuca uniform. Se amesteca toate ingredientele pentru glazura si se pun la ingrosat. Se adauga un cub de zahar, apoi se intinde glazura formata uniform peste crema de nuca.


Se lasa prajitura la racit, apoi se taie patratele. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Prajitura cu gem Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc