Prajitura simpla cu nuci si bezea

Prajitura simpla cu nuci si bezea este perfecta pentru momentele cand ai manca ceva dulce. Este o prajitura simplu de facut, cu nuci, dulceata si o bezea crocanta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura simpla cu nuci si bezea

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr. faina cernuta ( am folosit faina normala )
  • 50 gr nuci macinate
  • 1 pahar lapte caldut
  • jumatate plic praf de copt
  • 150g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • dulceata de caise (5-6 linguri)

Mod de preparare

Intr-un castron punem cele 4 galbenusuri impreuna cu zaharul tos. Mixam foarte bine , pana se omogenizeaza, se albeste compozitia.

Dupa aceea adaugam praful de copt, faina (cernuta), laptele, nucile macinate, zaharul vanilat. Mixam totul foarte bine.

Apoi turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, nu folositi o tava prea mare, orientati-va in functie de aluat.

Punem tava la cuptor pentru 18 de minute ( nu mai mult ! ) , la 175 de grade. Deci o tinem la cuptor pana se coace pe jumatate.

Dupa 18 min se scoate afara din cuptor. Ei bine, si-acum se unge blatul cu dulceata, cam 5-6 linguri zdravene, s-acopere cat de cat, eu am folosit dulceata de caise.

Apoi pregatim bezeaua, adica punem cele 4 albusuri intr-un castron de sticla, si cele 150 gr zahar pudra... si mixam pana obtinem o compozitie lucioasa si ferma.

Aam luat cu lingura din castronul cu bezea, si-am pus peste dulceata, in continuare... nu am pus mai mult de jumatate din compozitia din castron... mi s-a parut mult tot castronul.

Ssi-am bagat-o in cuptor, cu usa intredeschisa cam 10 minute.... dar nu s-a terminat aici.... dupa vreo 10 min, m-am uitat pe geamul cuptorului, bezeaua se aurise pe deasupra, am facut testul cu scobitoarea... blatul nu era gata... am pus atunci folie de aluminiu pe deasupra prajiturii, am inchis usa la cuptor, am zis aleluia , si-am mai stat vreo 9 minute.

Dupa ce-am tinut-o la cuptor si cu usa inchisa, dupa alea 9 minute, iar scobitoarea, blatul era facut. Am taiat-o, si pe deasupra am pus drajeuri mici mici de ciocolata ... in mod normal trebuia sa rad ciocolata pe deasupra, dar n-aveam.

Blatul este pufos, cu gust intens de nuca, bezeaua se poate pune toata, dar pentru prima data mi-a fost teama de rezultat.

Reteta de prajitura simpla cu nuca si bezea a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.


Serviti prajitura cu nuca si bezea dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Clafoutis de cirese
5
Romania

Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese este o prajitura deliciosa si eleganta, dar totodata si foarte rapida. O puteti face cu fructele...

Clafoutis de cirese