Prajitura simpla cu nuci si bezea este perfecta pentru momentele cand ai manca ceva dulce. Este o prajitura simplu de facut, cu nuci, dulceata si o bezea crocanta.
Intr-un castron punem cele 4 galbenusuri impreuna cu zaharul tos. Mixam foarte bine , pana se omogenizeaza, se albeste compozitia.
Dupa aceea adaugam praful de copt, faina (cernuta), laptele, nucile macinate, zaharul vanilat. Mixam totul foarte bine.
Apoi turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, nu folositi o tava prea mare, orientati-va in functie de aluat.
Punem tava la cuptor pentru 18 de minute ( nu mai mult ! ) , la 175 de grade. Deci o tinem la cuptor pana se coace pe jumatate.
Dupa 18 min se scoate afara din cuptor. Ei bine, si-acum se unge blatul cu dulceata, cam 5-6 linguri zdravene, s-acopere cat de cat, eu am folosit dulceata de caise.
Apoi pregatim bezeaua, adica punem cele 4 albusuri intr-un castron de sticla, si cele 150 gr zahar pudra... si mixam pana obtinem o compozitie lucioasa si ferma.
Aam luat cu lingura din castronul cu bezea, si-am pus peste dulceata, in continuare... nu am pus mai mult de jumatate din compozitia din castron... mi s-a parut mult tot castronul.
Ssi-am bagat-o in cuptor, cu usa intredeschisa cam 10 minute.... dar nu s-a terminat aici.... dupa vreo 10 min, m-am uitat pe geamul cuptorului, bezeaua se aurise pe deasupra, am facut testul cu scobitoarea... blatul nu era gata... am pus atunci folie de aluminiu pe deasupra prajiturii, am inchis usa la cuptor, am zis aleluia , si-am mai stat vreo 9 minute.
Dupa ce-am tinut-o la cuptor si cu usa inchisa, dupa alea 9 minute, iar scobitoarea, blatul era facut. Am taiat-o, si pe deasupra am pus drajeuri mici mici de ciocolata ... in mod normal trebuia sa rad ciocolata pe deasupra, dar n-aveam.
Blatul este pufos, cu gust intens de nuca, bezeaua se poate pune toata, dar pentru prima data mi-a fost teama de rezultat.
Reteta de prajitura simpla cu nuca si bezea a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.
Serviti prajitura cu nuca si bezea dupa ce s-a racit.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii