• mixati albusurile cu un praf de sare, in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul paletelor duble,
• mixati albusurile cu un praf de sare, in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul paletelor duble, adaugand apoi treptat zaharul pana obtineti o bezea tare
• adaugati si zeama de lamaie, putin cate putin
• amestecati separat galbenusurile cu uleiul pana devin cremoase, apoi adaugati laptele
• turnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor cu o spatula, de sus in jos
• amestecati faina cu praful de copt si cerneti peste compozitia de oua, putin cate putin
• incorporati cu grija toata faina pana aluatul devine omogen
• tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute
• lasati apoi blatul la racit si taiati-l in cuburi
• pentru glazura, topiti untul, adaugati zaharul si praful de cacao si lasati pe foc mic pana se topeste zaharul. La final adaugati esenta de rom si lasati glazura sa se raceasca foarte putin
• glazurati toate cuburile si tavaliti-le prin fulgii de nuca de cocos.
Savurati!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii