Tiramisu reţetă originala este o reteta de prajitura simpla, cu crema fina si aroma de cafea. Este o prajitura de casa ce se serveste foarte bine rece.
Tiramisu reţetă originala
Se freaca 2 linguri de zahar cu galbenusurile pana cand amestecul devine spumos, apoi se adauga mascarpone si se amesteca bine, folosind mixerul.
Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine si adaugam 1 lingurita esenta de rom.
Albusurile se bat bine cu un varf de sare. Cand s-au intarit, adaugam 2 linguri de zahar si zaharul vanilat si batem in continuare cu mixerul pana cand devine suficient de tare ca sa nu cada din vas.
Spuma de albus se incorporeaza cu grija in compozitie, amestecand infasurat, ca sa obtinem o crema pufoasa.
Crema astfel obtinuta se tine la frigider cam 30 min.
Se face 1 cana de cafea tare cu 6 lingurite de cafea, in care se adauga 1 lingura de zahar, 1 lingura esenta de rom si 1 lingura de lichior si se lasa la rece.
Intr-o forma inalta se pune o folie alimentara pe care se aseaza un strat subtire de crema peste care se pune un strat de piscoturi ce au fost inmuiate putin in cafea, doar cat sa se umezeasca. Piscoturile se aseaza unul langa altul pe toata suprafata vasului si se pudreaza cu cacao.
Punem primul strat generos de crema, apoi iar un strat de piscoturi si cacao presarata cu ajutorul unei site pentru ceai si ultimul strat generos de crema.
Se pudreaza din belsug cu cacao si se baga la frigider minim 5-6 ore (de preferat peste noapte), apoi se taie.
Tiramisu se serveste rece de la frigider.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii