Prajitura Tosca

Prajitura Tosca este o delicioasa prajitura de casa cu mac si crema, perfecta pentru a potoli pofta de dulce dar si pentru platourile cu prajituri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 8 albusuri
  • 100g mac
  • 50g nuca de cocos
  • 160g zahar praf
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt.
  •  
  • Pentru Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 160g zahar praf
  • 700ml lapte
  • 100g amidon
  • 225g unt
  • un baton vanilie /esenta vanilie
  • Pentru Decor:
  • 25 biscuiti-Petit Beurre
  • o ceasca de cafea espresso indulcita
  • 200g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 50g unt.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu zaharul praf, pana se intaresc.
Adaugam peste bezea semintele de mac-eu le-am macinat- , nuca de cocos si amestecam usor, de jos in sus, dupa care adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Turnam compozitia de blat intr-o tava (20/35 cm cu aproximatie), tapetata cu hartie de copt -eu am Delimano, deci nu e necesar, si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 25 de minute la foc potrivit. Pe cel electric la 180 grade.


In timpul acesta pregatim crema.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul praf si se mixeaza pana cand compozitia devine o crema.

Din cei 700 ml lapte, folosim 200ml de lapte rece pe care-l punem intr-o cana impreuna cu amidonul-treptat, cate o lingurita- si se amesteca continuu pana se incorporeaza tot amidonul in laptele rece.

Restul de lapte se pune la fiert, intr-un vas cu peretii grosi sau intr-un vas Delimano, impreuna cu semintele din batonul de vanilie dar si cu batonul in sine.

Cand laptele da in fiert, inlaturam batonul si turnam laptele cu amidonul, amestecand continuu. Cand se ingroasa si devine ca o budinca, incorporam galbenusurile batute cu zaharul si amestecam bine de tot.


Se lasa budinca la racit si se acopera cu o folie alimentara ca sa nu prinda pojghita.
Untul se mixeaza pana devine spumos si se adauga treptat cate o lingura de budinca racita si se asmesteca.

Peste blatul copt si racit intindem crema, iar deasupra ei un rand de biscuiti pe care ii stropim cu cafeaua gata preparata. Dupa ce cafeaua a patruns in biscuiti, dam la rece.

Am topit la bain-marie ciocolata, apoi cand aceasta era fluida am adaugat untul si am amestecat, apoi frisca lichida, din nou am amestecat pana cand s-a incorporat.

Cand devine fluida(fara a da in fiert) o turnati peste prajitura.

Cu ajutorul unei pieptene de bucatarie am trasat dungi peste ciocolata.

Se poate decora cu bomboane de ciocolata.


Mi-ar fi placut sa servesc prajitura tosca pe acest platou: http://shabbychicshop.ro/trandafir/70-farfurie-mare-patrata-trandafir-vanilia.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii