Prajitura Tosca

Ma gandesc sa fac prajitura asta de vreo 2 ani :)))...Da, da, stiu ca a trecut mult timp, insa, in acest week-end, i-am venit de hac. Impresii? Prea buna, crema prea spumoasa, ce mai, o prajitura prea grozava.

Portii
18
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 albusuri
  • 3/4 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 60 gr mac
  • 40 gr nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Crema: 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 Amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt de 80% grasime
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • Glazura: 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr biscuiti Petit Beurre
  • 1 cana cu cafea preparata

Mod de preparare

Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua. Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai mica. Adaugam si macul, nuca de cocos, vanilia, amestecam usor cu o paleta, pana sunt bine incorporate. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia de blat si o nivelam. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, pana este usor rumenit deasupra. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Crema: Galbenusurile le mixam bine cu zaharul. Adaugam amidonul, amestecam, apoi punem laptele si semintele de la pastaia de vanilie. Le incorporam bine cu un tel, trasferam totul pe foc (atentie: folositi o cratita cu fundul mai gros). Lasam focul la mic spre potrivcit, amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Crema rece o mixam, adaugam untul de la temperatura camerei si amestecam bine. Frisca, rece, o mixam pana devine spuma. O incorporam in crema de mai sus impreuna cu extractul de vanilie. Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul. Asezam blatul in tava, punem crema si o nivelam. Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, unul langa altul. Glazura: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele, impreuna cu frisca lichida. Le transferam pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este topita complet. Glazura calda o turnam uniform peste biscuiti, o dam la frigider pentru 5-6 ore sau chiar peste noapte. O portionam si servim. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi
Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...

Pui umplut cu struguri si nuci
Cele mai apreciate rețete
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
1
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Minciunele sau scovergi
2
Gogosi

Minciunele sau scovergi

Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...

Minciunele sau scovergi
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings

Un suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
Macrou marinat la rece
4
Aperitive

Macrou marinat la rece

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Macrou marinat la rece
Ciorba de gulii umplute
5
Ciorbe

Ciorba de gulii umplute

Se taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...

Ciorba de gulii umplute
Parteneri
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia