Prajitura Tosca

Ma gandesc sa fac prajitura asta de vreo 2 ani :)))...Da, da, stiu ca a trecut mult timp, insa, in acest week-end, i-am venit de hac. Impresii? Prea buna, crema prea spumoasa, ce mai, o prajitura prea grozava.

Portii
18
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 albusuri
  • 3/4 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 60 gr mac
  • 40 gr nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Crema: 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 Amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt de 80% grasime
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • Glazura: 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr biscuiti Petit Beurre
  • 1 cana cu cafea preparata

Mod de preparare

Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua. Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai mica. Adaugam si macul, nuca de cocos, vanilia, amestecam usor cu o paleta, pana sunt bine incorporate. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia de blat si o nivelam. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, pana este usor rumenit deasupra. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Crema: Galbenusurile le mixam bine cu zaharul. Adaugam amidonul, amestecam, apoi punem laptele si semintele de la pastaia de vanilie. Le incorporam bine cu un tel, trasferam totul pe foc (atentie: folositi o cratita cu fundul mai gros). Lasam focul la mic spre potrivcit, amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Crema rece o mixam, adaugam untul de la temperatura camerei si amestecam bine. Frisca, rece, o mixam pana devine spuma. O incorporam in crema de mai sus impreuna cu extractul de vanilie. Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul. Asezam blatul in tava, punem crema si o nivelam. Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, unul langa altul. Glazura: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele, impreuna cu frisca lichida. Le transferam pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este topita complet. Glazura calda o turnam uniform peste biscuiti, o dam la frigider pentru 5-6 ore sau chiar peste noapte. O portionam si servim. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii