Prajitura triunghi cu crema de portocale

Aceasta reteta de prajitura de casa este delicioasa. Forma de triunghi trebuie sa spunem ca nu o intalnim in fiecare zi, iar cele doua creme: ganache si cea de portocale se imbina perfect.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura triunghi cu crema de portocale

Ingrediente

  • Ingrediente blaturi:
  • - 5 oua x 2
  • - 5 linguri zahar x 2
  • - 5 linguri faina x 2
  • - un praf de copt x 2
  • Ingrediente crema de portocale:
  • - 1 portocala
  • - 6 linguri de unt la temperatura camerei (90 ml)
  • - 1 1/4 cup zahar farin
  • - 2 lingurite Grand Marnier sau Cointreau sau orice fel de coniac
  • Ingrediente ganache:
  • - 1 cup (250 ml) frisca lichida
  • - 315g ciocolata (preferabil cu lapte sau una nu foarte puternica sa nu acopere gustul portocalei)
  • - 3 linguri de migdale taiate

Mod de preparare

Se fac 2 blaturi de pandispan dupa cum urmeaza:
(pentru fiecare blat): Se bat bine cele 5 oua (intregi) cu zaharul pana compozitia devine cremoasa si creste in volum. Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin. Se unge o tava cu unt (24x32 cm) si se tapeteaza cu faina (sau cu hartie de copt), se toarna compozitia si se baga la cuptor la 300F pentru cca 45 minute. Blaturile nu trebuie sa iasa prea inalte.
Fiecare blat se taie in 2 pe lungime, i se taie apoi marginile pentru a-l uniformiza.
In final trebuie sa iasa 4 dreptunghiuri de blat, ca si in poza.

 

Pentru crema de portocale:

Radeti coaja de portocala. Stoarceti zeama apoi.
Puneti untul intr-un vas de mixer si mixati-l bine. Adaugati putin cate putin zaharul farin, coaja de portocala (eu am pus numai jumatate din cantitate ca mi se parea prea multa toata) si 15 ml din zeama de portocala.
Bateti pana cand crema se umfla, adaugand la nevoie zeama de portocale (putin cate putin, sa nu se taie crema). Se baga la frigider pana cand se intareste putin, astfel incat sa se poata intinde bine peste blat.

Crema ganache de ciocolata:

Migdalele se rumenesc putin la microunde (cca 2-3 minute la intensitate maxima).
Frisca lichida se pune pe foc (la foc mediu-mic). Sa pun si bucatile de ciocolata si se tine pe foc invartind tot timpul pana cand ciocolata este topita si amestecul devine uniform. Se adauga migdalele sfaramate si se lasa la racit cat sa aiba consistenta unei creme mai groase.

Cum se asambleaza prajitura:

Se amesteca suc de portocala (ce v-a mai ramas) cu coniacul si se stropesc cele 4 bucati de blat. (daca vrei mai insiropata, mai stoarceti o portocala ). 
Pe 2 dintre blaturi se intinde ganache-ul (cat mai uniform posibil). Eu l-am intins cand nu avea inca acea consistenta mai groasa si a inceput sa-mi patrunda in blat...) Pe celelalte 2 bucati de blat se intinde crema de portocale. 
Si apoi se pune un blat cu crema de portocale la baza, peste el se pune un blat cu ganache, apoi al doilea blat cu crema de portocale si apoi al doilea blat cu ganache. Deci ultimul strat de deasupra trebuie sa fie de ganache.

Se baga pentru cateva minute la frigider, pana se intaresc putin cremele si se lipesc de blat. Se taie apoi pe diagonala, astfel incat sa se formeze 2 triunghiuri, ca si la prajitura Carpati. 
Triunghiurile se rasucesc astfel incat dungile sa fie pe verticala iar suprafata unsa cu ganache sa fie la mijloc (astfel incat sa uneasca cele 2 triunghiuri).


Prajitura triunghi cu crema de portocale se acopera cu crema ganache si alune sau nuci daca doriti, sau se poate acoperi in galzura, si se lasa la frigider pana se intareste, apoi se serveste felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Placinta quatro formaggi
1
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Sufleu de dovlecel cu legume
2
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
4
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Cheesecake cu capsuni
5
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Parteneri
Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste
Bucataras.RO

Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste

Si daca tot vorbeam de iepuri, v-am adus si ceva mancarica...m-a laudat mama, a zis ca a iesit foarte buna :D

Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta