Aceasta reteta de prajitura de casa este delicioasa. Forma de triunghi trebuie sa spunem ca nu o intalnim in fiecare zi, iar cele doua creme: ganache si cea de portocale se imbina perfect.
Se fac 2 blaturi de pandispan dupa cum urmeaza:
(pentru fiecare blat): Se bat bine cele 5 oua (intregi) cu zaharul pana compozitia devine cremoasa si creste in volum. Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin. Se unge o tava cu unt (24x32 cm) si se tapeteaza cu faina (sau cu hartie de copt), se toarna compozitia si se baga la cuptor la 300F pentru cca 45 minute. Blaturile nu trebuie sa iasa prea inalte.
Fiecare blat se taie in 2 pe lungime, i se taie apoi marginile pentru a-l uniformiza.
In final trebuie sa iasa 4 dreptunghiuri de blat, ca si in poza.
Pentru crema de portocale:
Radeti coaja de portocala. Stoarceti zeama apoi.
Puneti untul intr-un vas de mixer si mixati-l bine. Adaugati putin cate putin zaharul farin, coaja de portocala (eu am pus numai jumatate din cantitate ca mi se parea prea multa toata) si 15 ml din zeama de portocala.
Bateti pana cand crema se umfla, adaugand la nevoie zeama de portocale (putin cate putin, sa nu se taie crema). Se baga la frigider pana cand se intareste putin, astfel incat sa se poata intinde bine peste blat.
Crema ganache de ciocolata:
Migdalele se rumenesc putin la microunde (cca 2-3 minute la intensitate maxima).
Frisca lichida se pune pe foc (la foc mediu-mic). Sa pun si bucatile de ciocolata si se tine pe foc invartind tot timpul pana cand ciocolata este topita si amestecul devine uniform. Se adauga migdalele sfaramate si se lasa la racit cat sa aiba consistenta unei creme mai groase.
Cum se asambleaza prajitura:
Se amesteca suc de portocala (ce v-a mai ramas) cu coniacul si se stropesc cele 4 bucati de blat. (daca vrei mai insiropata, mai stoarceti o portocala ).
Pe 2 dintre blaturi se intinde ganache-ul (cat mai uniform posibil). Eu l-am intins cand nu avea inca acea consistenta mai groasa si a inceput sa-mi patrunda in blat...) Pe celelalte 2 bucati de blat se intinde crema de portocale.
Si apoi se pune un blat cu crema de portocale la baza, peste el se pune un blat cu ganache, apoi al doilea blat cu crema de portocale si apoi al doilea blat cu ganache. Deci ultimul strat de deasupra trebuie sa fie de ganache.
Se baga pentru cateva minute la frigider, pana se intaresc putin cremele si se lipesc de blat. Se taie apoi pe diagonala, astfel incat sa se formeze 2 triunghiuri, ca si la prajitura Carpati.
Triunghiurile se rasucesc astfel incat dungile sa fie pe verticala iar suprafata unsa cu ganache sa fie la mijloc (astfel incat sa uneasca cele 2 triunghiuri).
Prajitura triunghi cu crema de portocale se acopera cu crema ganache si alune sau nuci daca doriti, sau se poate acoperi in galzura, si se lasa la frigider pana se intareste, apoi se serveste felii.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii