Prajitura Tuxedo

O prajitura minunata pentru Mos Craciun si nu numai! Dulciuri pentru Mos Craciun

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tuxedo

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 125 ml cafea gata preparata
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 200 ml frisca
  • 250 g ciocolata alba
  • visine din visinata (dupa preferinte)
  • 2-3 lg din crema de ciocolata neagra

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol, se mixeaza ouale cu uleiul, iaurtul si cafeaua preparata si racita. Restul ingredientelor uscate se amesteca bine apoi se incorporeaza in amestecul lichid, amestecand bine pana la omogenizare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 40-45 minute (pana trece testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema de ciocolata neagra:

Intr-un ibric, se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucati. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute, dupa care se mixeaza pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.

Crema de ciocolata alba:

Se pune pe foc frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute, dupa care se mixeaza bine pana se obtine o crema densa, pufoasa. Visinele din visinata se curata de samburi, cate doriti, si se lasa deoparte pastrand cateva visine si intregi.

Asamblare prajitura:

Se taie blatul in doua. Se asaza o parte pe un platou, se unge cu crema de ciocolata neagra (pastram 2-3 linguri din crema), se asaza visinele fara samburi peste crema si se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate din frigider si se pune deasupra crema de ciocolata alba si se da din nou la frigider. Se scoate si se asaza blatul peste crema alba si se unge deasupra cu crema de ciocolata neagra pastrata. Se orneaza cu visine intregi, se portioneaza si se serveste. Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide