Prajitura ungureasca Rozsi

Framantam ingredientele pentru aluat in afara de praful de cacao si il impartim in 3 parti, le coacem pe tava intoarsa. Intr-o foaie adaugam cacao si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 45 dkg faina
  • 18 dkg margarina
  • 15 dkg zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • Smantana
  • 2 dkg praf de cacao
  • Pentru crema:
  • 1 budinca de vanilie
  • 2
  • 5 dl lapte
  • 20 dkg margarina
  • 20 dkg zahar pudra
  • Pentru decor:
  • 3 albusuri
  • 18 dkg zahar pudra

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat in afara de praful de cacao si il impartim in 3 parti, le coacem pe tava intoarsa. Intr-o foaie adaugam cacao si smantana. Crema: fierbem budinca in lapte, batem spuma 20 dkg margarina, 20 dkg zahar pudra si 1 zahar vanilat. Ungem o foaie galbena cu gem si pozitionam deasupra foaia maro, intindem crema si acoperim cu cealalta foaie galbena. Amestecam 3 albusuri cu 18 dkg zahar la abur si ungem glazura ct e calda pe prajitura, presaram cu fulgi de ciocolata.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Tarta fructe

Dulceata de visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori