Prepararea blatului : 8 albusuri se bat spuma si se adauga treptat zaharul, amestecand cu mixerul. Se adauga nuca peste spuma si se mesteca cu dosul
Prepararea blatului :
8 albusuri se bat spuma si se adauga treptat zaharul, amestecand cu mixerul.
Se adauga nuca peste spuma si se mesteca cu dosul lingurii de lemn.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade, si se coc 2 foi pe dosul tavii cca 10-15 min pe hartie de copt, impartind compozitia in 2 parti egale.
Pentru crema : Toate ingredientele se pun la fiert pe baie de aburi.Si se amesteca pana se ingroase si se face ca si o glazura.
Se pune unul din blaturi cu foaia de copt in sus,dupa care se pune peste jumatate din compozitia cremei si se niveleaza bine.Se pune peste glazura si blatul 2 tot cu foaia de copt in sus,iar pe deasupra se pune restul de crema.
Prajitura se da la frigider 1-2 ore pana se intareste crema. Reteta Prajitura Vulcanul a fost propusa de mimmmi pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Desert Amarena (nuca),
Tort cu nuca ,
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtPlecand de la acceptiunea cuvantului GÓDINĂ, godine, s. f. (Reg.) Specie de pepene galben cu coaja lucioasă, m-am...
Tarta cu crema de vanilie si pepene galbenGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii