Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta ,iar albusurile batute spuma se inglobeaza in masa de aluat, usor se imparte aluatul in 2 parti. O jumatate se
amesteca cu cacao ,o jumatate ramine asa alb .
Intr-o forma rotunda se pun in mijloc 2 linguri de
aluat alb si apoi exact in mijlocul aluatului alb se pun 2 linguri de aluat maro. Peste el se pun iar in mijloc 2 linguri de aluat alb si tot asa mai departe
pina termini toata coca. Tava se unge si se presara cu putin prezlu. Cuptorul se incalzeste inainte la 180 grade. Se baga
cu grija prajitura in cuptor( sa nu se amestece
culorile), si se lasa 50-60 minute(incerci cu scobitoarea). Se scoate apoi si se raceste.
Glazura: 150 g zahar praf se cern si se amesteca cu 2 linguri suc de lamaie si 3-4 linguri de apa. Se obtine o masa fluida cu care se acopera prajitura . Se lasa sa se
usuce.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii