Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta ,iar albusurile batute spuma se inglobeaza in masa de aluat, usor se imparte aluatul in 2 parti. O jumatate se
amesteca cu cacao ,o jumatate ramine asa alb .
Intr-o forma rotunda se pun in mijloc 2 linguri de
aluat alb si apoi exact in mijlocul aluatului alb se pun 2 linguri de aluat maro. Peste el se pun iar in mijloc 2 linguri de aluat alb si tot asa mai departe
pina termini toata coca. Tava se unge si se presara cu putin prezlu. Cuptorul se incalzeste inainte la 180 grade. Se baga
cu grija prajitura in cuptor( sa nu se amestece
culorile), si se lasa 50-60 minute(incerci cu scobitoarea). Se scoate apoi si se raceste.
Glazura: 150 g zahar praf se cern si se amesteca cu 2 linguri suc de lamaie si 3-4 linguri de apa. Se obtine o masa fluida cu care se acopera prajitura . Se lasa sa se
usuce.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii