Prajiturele cu caise si ciocolata este un desert delisios. aceasta reteta de prajituri se pregateste in doua ore. Pentru a pregati prajiturelele cu caise si ciocolata aveti nevoie de faina, zahar, ciocolata si caise
Am pus un vas cu 2 litri de apa la fiert, am ales cele mai frumoase caise, le-am spalat, iar cand apa a fiert, am pus caisele in aceasta apa si le-am lasat 5 minute, apoi le-am trecut printr-un jet de apa rece. Caisele s-au curatat foarte frumos de coaja.
Le-am scos samburii si apoi le-am pus intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul, le-am lasat sa fiarba impreuna 15 minute pana s-a format un fel de gem lichid. Caisele si-au lasat destul de multa apa asa ca am scurs un pic gemul format, reducand astfel cantitatea de lichid; pentru a obtine o constistenta uniforma le-am mixat 3 minute cu mixerul la turatie maxima. Am adaugat zaharul vanilat, gelatina am hidratat-o intr-o lingura de apa si am adaugat-o si pe ea piureului obtinut care inca era cald.(daca intre timp se raceste, puteti reaseza craticioara pe foc dar numai putin, sa nu fiarba!, astfel incat gelatina inmuiata sa se poata dizolva uniform.)
Am lasat amestecul la racit si am mixat foarte bine frisca. Cand piureul de caise s-a racit bine de tot, l-am adaugat incet peste frisca, am obtinut o crema de o culoare tare frumoasa!
Pe o bucata de staniol am pus prima foaie de cacao si am pus peste ea primul strat de crema, din nou foaie de cacao si din nou crema, pana am terminat toate foile.
Din ciocolata, lapte si unt am format o glazura pe care am turnat-o peste toata prajitura. Am dat totul la frigider pentru 2 ore si apoi am taiat mici bucatele.
Am decorat prajiturelele cu cate un strop de crema ramasa si cate o bucata mica de caisa.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii