Prajituri cu ciocolata

Aceste prajituri cu ciocolata sunt pur si simplu minunate. Cu o crema delicata de portocale, reteta de prajituri combina perfect ciocolata cu aroma portocalelor. Prajiturile pot fi pregatite cu succes pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajituri cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 75 g crema ciocolata cu alune
  • 90 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 400 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lapte
  • Crema:
  • 350 g gem portocale
  • 100 g zahar pudra
  • 80 ml coniac
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

1. Se bat spuma untul cu crema de ciocolata si zahar. Se adauga pe rand ouale. Se bate bine dupa fiecare.

2. Se amesteca faina, migdalele, praful de copt si cacao. Se inglobeaza in spuma de unt. Se toarna 50 ml lapte si se bate.

3. Compozitia se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace. Se scoate si se lasa la racit.

Se taie pe 4 niveluri.

4. Se incalzeste gemul, se adauga zaharul si coniacul.

5. Blaturile se ung cu compozitia de gem si se suprapun. Se taie in bucati mici de 4-5 cm.

6. Se taie o portocala in felii si apoi fiecare felie in 4 bucati. Se asaza intr-o tigaie de teflon, se presara 2-3 linguri zahar si se pune pe foc. Se calesc putin. Se lasa la racit.

7. Se topeste ciocolata in frisca lichida. Se toarna cate o lingura pe fiecare prajitura. Se decoreaza cu portocale.


Prajiturile cu ciocolata se servesc decorate cu portocalele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide