Deasupra pe prajiturile Hunedoara se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita. Este un desert delicios.
Prajiturile Hunedoara sunt foarte bune si sunt usor de preparat. Se pune o foaie din piscot cu amoniac, apoi crema din unt si galbenusuri frecate pe Bain- Marie, dupa care o foaie din albus batut cu zahar, la care se adauga nuca si faina, apoi crema din unt si ou, iar la urma, o foaie din piscot. Deasupra se pune ciocolata topita si se presara nuca de cocos.
O alta prajitura Hunedoara se poate face in felul urmator: se pune o foaie de dobos din patru bucati de oua de casa, apoi crema din unt frecat cu zahar si cacao, iar la urma, deasupra se pune ciocolata topita.
Se pune o foaie de pandispan cu putina cacao, crema din nuca oparita cu unt frecat spuma, vanilie, coaja de lamaie, apoi o foaie din miere foarte subtire peste care se pune crema din unt frecat cu galbenus, dupa care, la urma, peste crema, se pune o glazura din nuca de cocos.
Pentru prajiturile Hunedoara se pune o foaie din albus batut spuma cu zahar, dupa care se adauga nuca, faina si cacao. Apoi se pune crema din unt frecat spuma cu zahar si cacao, peste care se pune o foaie galbena din rulada cu cacao. Deasupra se adauga crema din unt frecat spuma cu bezea.
Peste bezea, se face o glazura model din ciocolata topita. Se pune o foaie din miere cu nuca, apoi crema facuta din crant ( zahar topit caramel racit pe marmura, pisat si apoi amestecat cu unt frecat spuma si cu nuca macinata ). Apoi se pune o foaie din miere si nuca, dupa care urmeaza o crema alba din unt, iar o foaie din miere si nuca. Deasupra se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita.
Deasupra pe prajiturile Hunedoara se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita si se pot servi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...
HamburgerIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii