Prajituri Hunedoara

Deasupra pe prajiturile Hunedoara se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita. Este un desert delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o foaie din piscot cu amoniac
  • oua
  • zahar
  • nuca
  • faina
  •  
  • unt
  • ciocolata topita
  • nuca de cocos
  • o foaie de dobos
  • cacao
  • o foaie de pandispan
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • foaie din miere.
  •  

Mod de preparare

Prajiturile Hunedoara sunt foarte bune si sunt usor de preparat. Se pune o foaie din piscot cu amoniac, apoi crema din unt si galbenusuri frecate pe Bain- Marie, dupa care o foaie din albus batut cu zahar, la care se adauga nuca si faina, apoi crema din unt si ou, iar la urma, o foaie din piscot. Deasupra se pune ciocolata topita si se presara nuca de cocos. 
O alta prajitura Hunedoara se poate face in felul urmator: se pune o foaie de dobos din patru bucati de oua de casa, apoi crema din unt frecat cu zahar si cacao, iar la urma, deasupra se pune ciocolata topita.
Se pune o foaie de pandispan cu putina cacao, crema din nuca oparita cu unt frecat spuma, vanilie, coaja de lamaie, apoi o foaie din miere foarte subtire peste care se pune crema din unt frecat cu galbenus, dupa care, la urma, peste crema, se pune o glazura din nuca de cocos.
Pentru prajiturile Hunedoara se pune o foaie din albus batut spuma cu zahar, dupa care se adauga nuca, faina si cacao. Apoi se pune crema din unt frecat spuma cu zahar si cacao, peste care se pune o foaie galbena din rulada cu cacao. Deasupra se adauga crema din unt frecat spuma cu bezea.
Peste bezea, se face o glazura model din ciocolata topita. Se pune o foaie din miere cu nuca, apoi crema facuta din crant ( zahar topit caramel racit pe marmura, pisat si apoi amestecat cu unt frecat spuma si cu nuca macinata ). Apoi se pune o foaie din miere si nuca, dupa care urmeaza o crema alba din unt, iar o foaie din miere si nuca. Deasupra se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita.


Deasupra pe prajiturile Hunedoara se pune bezea si se stropeste cu ciocolata topita si se pot servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide