Prajituri macarons, deliciul francezilor

Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajituri macarons, deliciul francezilor

Ingrediente

  • @page { margin: 0.79in }
  • P { margin-bottom: 0.08in }
  • >
  • 125 grame migdale
  • 150 grame zahar pudra
  • 100 grame zahar tos
  • 3 albusuri de ou – in jur de 100 de grame
  • 1-2 lingurite de colorant alimentar de culoare rosie

Mod de preparare

Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.

 

Mixati intr-un robot migadalele si zaharul pudra. Amestecati albusurile intr-un mixer electric. Adaugati restul zaharului, cate 25 de grame odata, in timp ce bateti bine ouale. Ouale trebuie batute pana cand incep sa se intareasca.

 

Adaugati in vasul cu oua pudra de migdale, coaja de portocala si colorantul, amestecand pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Prajiturile macarons trebuie lasate sa formeze o crusta – in aproximativ 30 de minute. Coaceti timp de un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 150 de grade.


Crema care trebuie pusa in interiorul prajiturilor va fi gata in doi timpi si trei miscari. Va sunt necesare doar ciocolata neagra si smantana. Se taie ciocolata neagra in bucati cat mai mici si se pune intr-un castron. Se incazleste smantana pana incepe sa fiarba, se toarna apoi in castronul de ciocolată si si se lasa timp de 1 minut. Se amesteca cu o spatula de lemn compozitia si se asteapta sa se raceasca.


Macarons se servesc ca atare sau langa o cana cu ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Bucataras.RO

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Un tort ciocolatos si fara coacere. Reteta este furata....hihihi....de la...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola