Prajituri macarons, deliciul francezilor

Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajituri macarons, deliciul francezilor

Ingrediente

  • @page { margin: 0.79in }
  • P { margin-bottom: 0.08in }
  • >
  • 125 grame migdale
  • 150 grame zahar pudra
  • 100 grame zahar tos
  • 3 albusuri de ou – in jur de 100 de grame
  • 1-2 lingurite de colorant alimentar de culoare rosie

Mod de preparare

Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.

 

Mixati intr-un robot migadalele si zaharul pudra. Amestecati albusurile intr-un mixer electric. Adaugati restul zaharului, cate 25 de grame odata, in timp ce bateti bine ouale. Ouale trebuie batute pana cand incep sa se intareasca.

 

Adaugati in vasul cu oua pudra de migdale, coaja de portocala si colorantul, amestecand pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Prajiturile macarons trebuie lasate sa formeze o crusta – in aproximativ 30 de minute. Coaceti timp de un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 150 de grade.


Crema care trebuie pusa in interiorul prajiturilor va fi gata in doi timpi si trei miscari. Va sunt necesare doar ciocolata neagra si smantana. Se taie ciocolata neagra in bucati cat mai mici si se pune intr-un castron. Se incazleste smantana pana incepe sa fiarba, se toarna apoi in castronul de ciocolată si si se lasa timp de 1 minut. Se amesteca cu o spatula de lemn compozitia si se asteapta sa se raceasca.


Macarons se servesc ca atare sau langa o cana cu ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata