Prajituri macarons, deliciul francezilor

Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajituri macarons, deliciul francezilor

Ingrediente

  • @page { margin: 0.79in }
  • P { margin-bottom: 0.08in }
  • >
  • 125 grame migdale
  • 150 grame zahar pudra
  • 100 grame zahar tos
  • 3 albusuri de ou – in jur de 100 de grame
  • 1-2 lingurite de colorant alimentar de culoare rosie

Mod de preparare

Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.

 

Mixati intr-un robot migadalele si zaharul pudra. Amestecati albusurile intr-un mixer electric. Adaugati restul zaharului, cate 25 de grame odata, in timp ce bateti bine ouale. Ouale trebuie batute pana cand incep sa se intareasca.

 

Adaugati in vasul cu oua pudra de migdale, coaja de portocala si colorantul, amestecand pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Prajiturile macarons trebuie lasate sa formeze o crusta – in aproximativ 30 de minute. Coaceti timp de un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 150 de grade.


Crema care trebuie pusa in interiorul prajiturilor va fi gata in doi timpi si trei miscari. Va sunt necesare doar ciocolata neagra si smantana. Se taie ciocolata neagra in bucati cat mai mici si se pune intr-un castron. Se incazleste smantana pana incepe sa fiarba, se toarna apoi in castronul de ciocolată si si se lasa timp de 1 minut. Se amesteca cu o spatula de lemn compozitia si se asteapta sa se raceasca.


Macarons se servesc ca atare sau langa o cana cu ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa