Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.
Francezii se dau in vant dupa ele, iar turistii se indragostesc iremediabil de gustul prajiturilor macarons. Iata secretul celui mai iubit desert frantuzesc.
Mixati intr-un robot migadalele si zaharul pudra. Amestecati albusurile intr-un mixer electric. Adaugati restul zaharului, cate 25 de grame odata, in timp ce bateti bine ouale. Ouale trebuie batute pana cand incep sa se intareasca.
Adaugati in vasul cu oua pudra de migdale, coaja de portocala si colorantul, amestecand pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Prajiturile macarons trebuie lasate sa formeze o crusta – in aproximativ 30 de minute. Coaceti timp de un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 150 de grade.
Crema care trebuie pusa in interiorul prajiturilor va fi gata in doi timpi si trei miscari. Va sunt necesare doar ciocolata neagra si smantana. Se taie ciocolata neagra in bucati cat mai mici si se pune intr-un castron. Se incazleste smantana pana incepe sa fiarba, se toarna apoi in castronul de ciocolată si si se lasa timp de 1 minut. Se amesteca cu o spatula de lemn compozitia si se asteapta sa se raceasca.
Macarons se servesc ca atare sau langa o cana cu ceai.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii