1. Incalziti cuptorul la 350F /180 C. Pregatiti o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pregatita cu hartie de copt. 2. Intr-un vas amestecati sp
1. Incalziti cuptorul la 350F /180 C. Pregatiti o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau pregatita cu hartie de copt.
2. Intr-un vas amestecati spuma, zaharul si untul, adaugati ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa ca ati adaugat fiecare ou.
Rezulta o crema subtire si usoara. Crema la care am adaugat migdale macinate.
3. Se adauga grisul, praful de copt, migdalele macinate, migdalele feliutze (flakes), stafidele scurse bine, iaurtul, ce a mai ramas, coaja de lamaie si amestecati usor prin rasturnare.
Grisul pe care l-am folosit eu e foarte fin macinat, aproape ca o faina. Nu as putea sa spun cum iese cu grisul pe care il gasiti in Ro. Eu mi-l amintesc acela ceva mai marisor macinat. Daca totusi exista si mai marunt, alegeti cel mai fin.
4. Turnati in tava care merge la cuptor, eu am folosit 23x23 cm dar merge si un pic mai mare. Prajitura creste putin dar nu ar trebui sa iasa tare inalta.
e poate servi dupa inspiratie cu migdale sau frisca on top sau alte combinatii care va fac placere.
Pofta buna!
Reteta Prajiturica la cafea sau ceai a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro
Alte retete cu migdale gasiti aici:
Prajitura OPERA, migdale, cioco, cafea,
Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici,
Tort cu caise, zmeura si migdale
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii