Profiterolul cu ciocolata este un desert usor cu gogosele din aluat oparit, un desert ce se serveste alaturi de inghetata si sos de ciocolata.
Se pregateste aluatul la fel ca pentru reteta precedenta. Se pune o cana de apa la fiert cu untul si un praf de sare, adaugand si doua linguri de zahar. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina dintr-o data si se amesteca incontinuu, pana cand compozitia se dezlipeste de pe vas. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza ouale si se pun, cu ajutorul unei lingurite, gramajoare intr-o tava neunsa. Se coc la foc potrivit.
Zaharul, cele trei linguri de cacao, ouale, faina si laptele se amesteca bine si se fierb in baie de aburi. Cand crema s-a ingrosat, se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui sprit se umplu gogoselele din aluat oparit.
Profiterolul cu crema de ciocolata se serveste alaturi de inghetata de vanilie si sos de ciocolata.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii