Profiterol cu ciocolata

Profiterolul cu ciocolata este un desert usor cu gogosele din aluat oparit, un desert ce se serveste alaturi de inghetata si sos de ciocolata.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Profiterol cu ciocolata

Ingrediente

  • -4 oua
  • -o cana si jumatate de faina
  • -100 g unt
  • -2 linguri de zahar
  • -un praf de sare
  • Pentru crema:
  • -3 galbenusuri
  • -3 linguri de cacao
  • -2 linguri de faina
  • -2 cani si jumatate de lapte
  • -100 g ciocolata
  • -1 lingurita de esenta de rom
  • -500 g inghetata de vanilie
  • -400 g frisca

Mod de preparare

Se pregateste aluatul la fel ca pentru reteta precedenta. Se pune o cana de apa la fiert cu untul si un praf de sare, adaugand si doua linguri de zahar. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina dintr-o data si se amesteca incontinuu, pana cand compozitia se dezlipeste de pe vas. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza ouale si se pun, cu ajutorul unei lingurite, gramajoare intr-o tava neunsa. Se coc la foc potrivit.

Zaharul, cele trei linguri de cacao, ouale, faina si laptele se amesteca bine si se fierb in baie de aburi. Cand crema s-a ingrosat, se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui sprit se umplu gogoselele din aluat oparit.


Profiterolul cu crema de ciocolata se serveste alaturi de inghetata de vanilie si sos de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci