Pungute cu mere sunt un desert delicios pe baza de mere. Pentru aceasta reteta puteti folosi foi de placinta cumparate sau le puteti face dumneavoastra. Merele din aceasta reteta de prajitura se pot inlocui cu orice alte fructe.
Merelor curatate de coaja li se scot cotorul. Se pun la fiert cu 100 g zahar si apa cat sa le acopere. Dupa ce au fiert, cat sa se inmoaie,se scot si se scurg bine. Cand s-au scurs si racit,marele se taie felii. Foile de placinta se taie in foi mai mici, cam 15 cm pe 10 cm. Se iau cate 4 foi mai mici si se ung cu ulei. In mijlocul lor punem felii de mere, deaupra merelor punem cate o lingurita de zahar, cateva stafide, scortisoara si un pic de margarina. Foile se strang, formand o punguta, dar varfurile pungutei, le rasucim ca pe un guler de camasa. Se continua pana la terminarea tuturor foilor si a feliilor de mere. Pungutele se ung cu ou batut, se presara cu zahar tos si se tin la cuptor 30 minute. Zaharul presarat deasupra se va carameliza in timpul coacerii. Dupa ce s-au copt, in mijlocul pungutelor punem si nuca de cocos.
Se servesc pudrate cu zahar si scortisoara.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii