Prajituri

Reteta Rasturnata cu ananas si gem de gutui

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 1h 
abetina postat de
Postat pe: 04-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

ingrediente

8 portii

   8 oua
   8 linguri faina de grau
   13 linguri zahar
   din care 8 linguri la blat si 5 linguri la caramel
   500 gr.gem de gutui
   200 ml.ulei
   1 cutie de compot ananas
   1 plic praf de copt
   1 lingurita de bicarbonat de sodiu
   3 pliculete de zahar vanilat
   1 varf de cutit de sare

mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare, galbenusurile se pun cu zahar, zahar vanilat si ulei la mixat separat. Se mixeaza albusurile pana se obtine o spuma densa si galbenusurile se mixeaza la fel pana devin o pasta densa. Se adauga gemul de gutui peste galbenusurile mixate si se continua mixarea usor, apoi se adauga faina de grau care a fost amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga albusurile mixate si se amesteca usor cu o paleta, de sus in jos pentru a se pastra aerarea.

Intr-o oala se pun cinci linguri de zahar si se lasa la caramelizat. Se pune intr-o tava hartie de copt, se pun bucatile de ananas dupa ce au fost puse intr-un strecurator, se toarna caramelul, apoi se toarna compozitia si se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul deja incalzit. Cand este gata, se verifica cu o scobitoare, daca pe scobitoare nu ramane aluat, inseamna ca prajitura este gata. Se scoate tava si se lasa pe aragaz la racit, dupa care se rastoarna pe o tava si se portioneaza. Sa aveti pofta, dragilor!

Incearca si Apple Crumble (mere cu aluat faramitat)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu ananas si gem de gutui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.