nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare, galbenusurile se pun cu zahar, zahar vanilat si ulei la mixat separat. Se mixeaza albusurile pana se obtine o spuma densa si galbenusurile se mixeaza la fel pana devin o pasta densa. Se adauga gemul de gutui peste galbenusurile mixate si se continua mixarea usor, apoi se adauga faina de grau care a fost amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga albusurile mixate si se amesteca usor cu o paleta, de sus in jos pentru a se pastra aerarea.
Intr-o oala se pun cinci linguri de zahar si se lasa la caramelizat. Se pune intr-o tava hartie de copt, se pun bucatile de ananas dupa ce au fost puse intr-un strecurator, se toarna caramelul, apoi se toarna compozitia si se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul deja incalzit. Cand este gata, se verifica cu o scobitoare, daca pe scobitoare nu ramane aluat, inseamna ca prajitura este gata. Se scoate tava si se lasa pe aragaz la racit, dupa care se rastoarna pe o tava si se portioneaza. Sa aveti pofta, dragilor!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii