Regina Maria

Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata, coaja de portocala, faina s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 7 oua
  • 250 gr. zahar
  • 250 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita coaja portocala
  • 1 praf sare
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet margarina
  • 150 gr. faina
  • Glazura de galbenus:7 galbenusuri
  • 1 plic-zahar vanilat
  • 250 grame-zahar pudra
  • Crema:1 pachet margarina Rama
  • 200 grame zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • Top:nuca pralinata(100 grame zahar tos
  • caramelizat
  • 100 grame miez de nuca)

Mod de preparare

Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata, coaja de portocala, faina si praful de copt cernut.
Separat se bat 7 albusuri si se pune treptat in compozitia cu nuca de mai sus, se amesteca usor pana la omogenizare. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava unsa si tapetata, se coace pe jumatate la un foc mediu (cca. 15-20 min.).

Intre timp galbenusurile se freaca intr-un bol cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Cand blatul s-a copt pe jumatate, se toarna glazura de galbenus si se niveleaza uniform pe suprafata blatului si se da la cuptor in continuare la foc mic pana cand se intareste glazura de galbenus(cca 30 min.). Dupa coacere se lasa blatul la racit.

Crema: Margarina se freaca bine intr-un bol pana la alifiere si apoi se adauga treptat zaharul pudra si cacao, alternativ, se freaca continuu.

Top: Se caramelizeaza cele 100 grame de zahar tos intr-o craticioara, iar cand zaharul a devenit auriu se pune miezul de nuca si se amesteca pana se imbraca in caramel. Se rastoarna pe un capac uns cu ulei. Dupa racirea completa se taie cu cutitul, marunt.

Montarea prajiturii: Peste blatul cu glazura de galbenus se intinde crema si peste crema se presara nuca pralinata, se preseaza usor cu un celofan. Se da la rece pana a 2-a zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Cordon rouge
Bucataras.RO

Cordon rouge

I se spune cordon rosu datorita umpluturii de ardei rosu si rosie;probabil in restaurantele din Franta sunt mai cu aspect dar...

Cordon rouge
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise