Regina Maria

Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata, coaja de portocala, faina s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 7 oua
  • 250 gr. zahar
  • 250 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita coaja portocala
  • 1 praf sare
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet margarina
  • 150 gr. faina
  • Glazura de galbenus:7 galbenusuri
  • 1 plic-zahar vanilat
  • 250 grame-zahar pudra
  • Crema:1 pachet margarina Rama
  • 200 grame zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • Top:nuca pralinata(100 grame zahar tos
  • caramelizat
  • 100 grame miez de nuca)

Mod de preparare

Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata, coaja de portocala, faina si praful de copt cernut.
Separat se bat 7 albusuri si se pune treptat in compozitia cu nuca de mai sus, se amesteca usor pana la omogenizare. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava unsa si tapetata, se coace pe jumatate la un foc mediu (cca. 15-20 min.).

Intre timp galbenusurile se freaca intr-un bol cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Cand blatul s-a copt pe jumatate, se toarna glazura de galbenus si se niveleaza uniform pe suprafata blatului si se da la cuptor in continuare la foc mic pana cand se intareste glazura de galbenus(cca 30 min.). Dupa coacere se lasa blatul la racit.

Crema: Margarina se freaca bine intr-un bol pana la alifiere si apoi se adauga treptat zaharul pudra si cacao, alternativ, se freaca continuu.

Top: Se caramelizeaza cele 100 grame de zahar tos intr-o craticioara, iar cand zaharul a devenit auriu se pune miezul de nuca si se amesteca pana se imbraca in caramel. Se rastoarna pe un capac uns cu ulei. Dupa racirea completa se taie cu cutitul, marunt.

Montarea prajiturii: Peste blatul cu glazura de galbenus se intinde crema si peste crema se presara nuca pralinata, se preseaza usor cu un celofan. Se da la rece pana a 2-a zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa