Regina Maria

Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata, coaja de portocala, faina s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 7 oua
  • 250 gr. zahar
  • 250 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita coaja portocala
  • 1 praf sare
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet margarina
  • 150 gr. faina
  • Glazura de galbenus:7 galbenusuri
  • 1 plic-zahar vanilat
  • 250 grame-zahar pudra
  • Crema:1 pachet margarina Rama
  • 200 grame zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • Top:nuca pralinata(100 grame zahar tos
  • caramelizat
  • 100 grame miez de nuca)

Mod de preparare

Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata, coaja de portocala, faina si praful de copt cernut.
Separat se bat 7 albusuri si se pune treptat in compozitia cu nuca de mai sus, se amesteca usor pana la omogenizare. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava unsa si tapetata, se coace pe jumatate la un foc mediu (cca. 15-20 min.).

Intre timp galbenusurile se freaca intr-un bol cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Cand blatul s-a copt pe jumatate, se toarna glazura de galbenus si se niveleaza uniform pe suprafata blatului si se da la cuptor in continuare la foc mic pana cand se intareste glazura de galbenus(cca 30 min.). Dupa coacere se lasa blatul la racit.

Crema: Margarina se freaca bine intr-un bol pana la alifiere si apoi se adauga treptat zaharul pudra si cacao, alternativ, se freaca continuu.

Top: Se caramelizeaza cele 100 grame de zahar tos intr-o craticioara, iar cand zaharul a devenit auriu se pune miezul de nuca si se amesteca pana se imbraca in caramel. Se rastoarna pe un capac uns cu ulei. Dupa racirea completa se taie cu cutitul, marunt.

Montarea prajiturii: Peste blatul cu glazura de galbenus se intinde crema si peste crema se presara nuca pralinata, se preseaza usor cu un celofan. Se da la rece pana a 2-a zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Chiftelute in aluat de bere
Bucataras.RO

Chiftelute in aluat de bere

Inspiratie principala: Gaby (http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-aluat-de-bere-37850.html)

Chiftelute in aluat de bere
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola