Regina Maria

Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata, coaja de portocala, faina s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 7 oua
  • 250 gr. zahar
  • 250 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita coaja portocala
  • 1 praf sare
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet margarina
  • 150 gr. faina
  • Glazura de galbenus:7 galbenusuri
  • 1 plic-zahar vanilat
  • 250 grame-zahar pudra
  • Crema:1 pachet margarina Rama
  • 200 grame zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • Top:nuca pralinata(100 grame zahar tos
  • caramelizat
  • 100 grame miez de nuca)

Mod de preparare

Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata, coaja de portocala, faina si praful de copt cernut.
Separat se bat 7 albusuri si se pune treptat in compozitia cu nuca de mai sus, se amesteca usor pana la omogenizare. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava unsa si tapetata, se coace pe jumatate la un foc mediu (cca. 15-20 min.).

Intre timp galbenusurile se freaca intr-un bol cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Cand blatul s-a copt pe jumatate, se toarna glazura de galbenus si se niveleaza uniform pe suprafata blatului si se da la cuptor in continuare la foc mic pana cand se intareste glazura de galbenus(cca 30 min.). Dupa coacere se lasa blatul la racit.

Crema: Margarina se freaca bine intr-un bol pana la alifiere si apoi se adauga treptat zaharul pudra si cacao, alternativ, se freaca continuu.

Top: Se caramelizeaza cele 100 grame de zahar tos intr-o craticioara, iar cand zaharul a devenit auriu se pune miezul de nuca si se amesteca pana se imbraca in caramel. Se rastoarna pe un capac uns cu ulei. Dupa racirea completa se taie cu cutitul, marunt.

Montarea prajiturii: Peste blatul cu glazura de galbenus se intinde crema si peste crema se presara nuca pralinata, se preseaza usor cu un celofan. Se da la rece pana a 2-a zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci