Rigo Jancsi

Blat 1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacaoa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat 3 oua mari separate
  • 60g zahar
  • 60g faina
  • 20g/2 linguri cacao
  • Crema 100g ciocolata bucati (amaruie)
  • 400ml frisca
  • 50g zahar
  • Glazura 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50g unt

Mod de preparare

Blat

1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacaoa si se adauga usor compozitiei.

2. Se pune hartie de copt/se tapeteaza in tava, se pune blatul si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C (foc mic) 15-20 minute pana ce blatul revine in sus daca e apasat la mijloc. Se lasa 5 minute sa se raceasca. (Atentie! Va fi subtirel).

Crema

1. Ciocolata se topeste pe bain-marie cu 100-150 ml frisca. Restul de frisca se bate spuma cu zaharul si apoi se pune la frigi. Cand ciocolata e topita, se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand e rece, se incorporeaza in frisca batuta (cu mixerul).

2. Blatul se taie in doua. Pe o bucata se pune crema si se lasa in frigider pana se intareste – eventual, peste noapte. Restul de blat se lasa afara.

Glazura

1. Zaharul, cacaoa si apa se fierb. Cand toate s-au topit si au dat cateva clocote, se adauga untul. Se amesteca bine si se toarna si intinde pe al doilea blat. Cand glazura s-a intarit si racit, blatul se pune peste prajitura si se baga inapoi in frigider. (Glazura originala era asa: 50g ciocolata, 1/2 lingura ulei. Ciocolata si uleiul se topesc pe bain-marie pana ciocolata e fina. Glazura se toarna si se intinde pe a doua bucata de blat.)

Se taie cu cutitul muiat in apa fierbinte si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci