Rigoleta este o delicioasa prajitura cu crema de vanilie. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 11 oua.
Rigoleta este o delicioasa prajitura cu crema de vanilie. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 11 oua. De data aceasta am facut blatul diferit decat de obicei...am vazut intr-o emisiune facandu-se astfel: se bat spuma galbenusurile cu zaharul si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care se adauga treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor.
Pentru crema se amesteca cu mixerul faina, laptele si o lingura de zahar pudra (din cei 250 g), apoi se adauga una cate una galbenusurile. Pentru a obtine o crema cat mai fina, se strecoara si apoi se pune la fiert la foc mic, amestecandu-se in continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit. Intre timp se freaca margarina cu zaharul pudra si cel vanilat si se adauga treptat crema racita.
Se intinde crema pe blat, iar deasupra ornam cu frisca si ciocolata rasa.
Prajitura Rigoleta se serveste dupa ce a stat un pic la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii