Rigoleta

Rigoleta este o delicioasa prajitura cu crema de vanilie. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 11 oua.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Rigoleta

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 300 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Rigoleta este o delicioasa prajitura cu crema de vanilie. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 11 oua. De data aceasta am facut blatul diferit decat de obicei...am vazut intr-o emisiune facandu-se astfel: se bat spuma galbenusurile cu zaharul si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care se adauga treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor.


Pentru crema se amesteca cu mixerul faina, laptele si o lingura de zahar pudra (din cei 250 g), apoi se adauga una cate una galbenusurile. Pentru a obtine o crema cat mai fina, se strecoara si apoi se pune la fiert la foc mic, amestecandu-se in continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit. Intre timp se freaca margarina cu zaharul pudra si cel vanilat si se adauga treptat crema racita.
Se intinde crema pe blat, iar deasupra ornam cu frisca si ciocolata rasa.


Prajitura Rigoleta se serveste dupa ce a stat un pic la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide