Merele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine faina, berea, galbenusul, zah
Merele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine faina, berea, galbenusul, zaharul, sarea, nucsoara si se lasa cam 15 minute sa stea. Albusul se bate spuma tare si se incorporeaza cu grija in compozitie. Se infierbanta uleiul, rondelele de mere se inmoiae in aluat si se prajesc bine in uleiul fierbinte, pana cand se rumenesc. Cand sunt calde inca, se presara cu zahar pudra cu scortisoara. Se servesc cu frisca sau inghetata de vanilie.
Varianta: In loc de mere putem folosi banane. La cantitatea de aluat sus-amintita se folosesc 4 banane. Se taie in 3 bucati fiecare banana, de marime asemanatoare si se dau prin aluat, prajindu-se in uleiul fierbinte.
Alte retete dulciuri recomandate
Prajitura cu prune
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii